Nederlandse reizigers boeken volop naar buitenland voor nazomer

Met het einde van de zomervakantie in zicht kijken Nederlandse vakantiegangers al vooruit naar de nazomer. Uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla blijkt dat er deze week een stijging van 41% is in het aantal geboekte vakantiehuizen voor de nazomer ten opzichte van de week ervoor.

Opvallend

De afgelopen week werd er voor de nazomer periode (maanden september en oktober) opvallend veel geboekt naar Spanje (+113%), Oostenrijk (+108%), en Frankrijk (+147%). De boekingen naar vakantiehuizen binnen Nederland namen toe met 33%.

 

 

Hanita van der Meer, director PR and Communications van Belvilla, ziet dat Nederlanders ook weer buiten het hoogseizoen boeken: “De voorzichtigheid die we in het voorjaar zagen, zien we nu veel minder. De vakantiegangers lijken het nu ook aan te durven om buiten het hoogseizoen een vakantiehuis te boeken. We zien ook dat er steeds verder op voorhand geboekt wordt. Het vertrouwen om in het najaar zorgeloos op reis te kunnen is dus groot.”

 

 

Hoewel het einde van de zomervakantie in zicht is, zit er nog steeds een stijgende lijn in het aantal boekingen voor de rest van de maand augustus. Zo neemt het aantal boekingen naar onder meer Spanje (+133%), België (+17%) en Duitsland (+14%) nog steeds toe. Het aanbod van Belvilla, sinds 2019 onderdeel van OYO Vacation Homes, bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.