Boekingen buitenlandse vakantiehuizen trekken ook weer aan

Met de reisversoepelingen in het vooruitzicht lijkt het er steeds meer op dat we een (semi)-normale zomer zullen krijgen. Van de Nederlandse vakantiegangers kiest inmiddels 60% deze zomer voor een verblijf in het buitenland. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla.

België populairste

Het populairste land buiten Nederland is voorlopig België (18%) gevolgd door Frankrijk (14%) en Oostenrijk (9%). Op de website van Belvilla wordt bovendien steeds meer gezocht naar landen buiten Nederland: zo is het aantal zoekopdrachten op vakantiehuizen in Spanje deze week met 44% gestegen ten opzichte van de week ervoor. Voor vakantiehuizen in Italië bedraagt deze toename 41%.

 

 

Vakantiegeld

Hanita van der Meer, Director PR & Communication van Belvilla, verwacht dat het aantal boekingen naar bestemmingen buiten Nederland de komende weken nog fors zal toenemen: “Naast de aanstaande reisversoepelingen en het vakantiegeld dat deze maand wordt uitbetaald zijn de weersvoorspellingen voor de komende dagen bijzonder slecht.

 

 

Er is dus meer dan genoeg tijd en gelegenheid om een vakantiehuis voor de zomer te boeken, zodat mensen iets hebben om naar uit te kijken.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.