Miss Universe® Competitie Vindt Plaats In Eilat

De internationale MISS UNIVERSE® verkiezing zal voor het eerst in de geschiedenis in Israël plaatsvinden. De stad Eilat aan de Rode Zee werd gekozen als host city voor de competitie, die dit jaar voor de 70e keer wordt georganiseerd.

Los Angeles

De Israëlische producent Tali Eshkoli en de in Los Angeles woonachtige producent Assaf Blecher hebben de Miss Universe verkiezing naar Israël gehaald. Het evenement zal georganiseerd worden door de Miss Universe organisatie in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Toerisme en de Eilat Municipality. Vanaf eind november zullen de deelnemers aankomen in Israël voor drie weken vol TV-optredens die live uitgezonden worden over de hele wereld, zoals de halve finale, finale, de nationale kostuum show en evenementen voor goede doelen. De 70e Miss Universe verkiezing zal wederom worden gepresenteerd door de legendarische entertainer Steve Harvey.

 

 

Er worden delegaties uit meer dan 100 landen verwacht in Israël, waaronder honderden journalisten en TV-crews, duizenden fans en toeristen en vele grootse artiesten en wereldberoemde juryleden. Het wereldwijde bereik is zo’n 1.3 miljard mensen die de verkiezing via uitzendingen, print en social media volgen. De Miss Universe Organization (MUO) geeft de deelneemsters hiermee een internationaal platform om positieve veranderingen teweeg te brengen door humanitaire en professionele inspanningen. De deelneemsters zijn rolmodellen voor velen, krijgen de kans om zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen en anderen te inspireren.

 

 

De keuze voor Israël benadrukt hoe aantrekkelijk de bestemming is met haar rijke historie en groot aanbod aan spectaculaire toeristische bezienswaardigheden en resorts. Een internationaal evenement van deze grootte zal een positieve impact hebben op het imago van Eilat als internationaal merk en Israël als toonaangevende toeristische bestemming. Israël heeft in het verleden al laten zien dat zij goed is in het organiseren van grootschalige evenementen zoals het Eurovisie Songfestival en de Giro d’Italia. De Miss Universe verkiezing zal bijdragen aan de lokale economie van Eilat en dienen als een katalysator voor de toerisme-industrie van Israël.

Israëlische Minister van Toerisme Yoel Razvozov: “We zijn vereerd om de 70e editie van de iconische Miss Universe verkiezing te mogen organiseren. Israël is een prachtig land dat bekend staat om haar creativiteit en innovatie en we hebben de COVID-19-crisis succesvol doorstaan. We zijn er dan ook trots op dat we een van de eerste landen wereldwijd zijn die weer een dergelijk groot internationaal evenement kan organiseren dat ons allemaal samenbrengt – Miss Universe. Een evenement dat draait om empowerment, optimisme en tolerantie die elke geografische en nationale grens overschrijdt. Ik hoop echt dat we in december niet alleen de nieuwe Miss Universe zullen vieren maar ook het einde van de wereldwijde pandemie.”

Waarnemend burgemeester van Eilat Eli Lankri: “Eilat is trots om de host te zijn van dit indrukwekkende evenement. Alle deelnemers zullen persoonlijk gaan genieten van alles wat Eilat te bieden heeft en miljoenen fans uit de hele wereld kunnen meegenieten van de prachtige landschappen en bijzondere combinatie van woestijn en zee. Het evenement vindt plaats in de haven van Eilat met spectaculaire uitzichten over de Golf van Eilat en de adembenemende rode tinten van de Eilat Mountains.”

Paula M. Shugart, president van de Miss Universe Organization: “Israël staat al een aantal jaren op onze shortlist vanwege haar rijke historie, prachtige landschappen, smeltkroes van culturen en aantrekkelijkheid als internationale toeristische bestemming. Dus toen we zochten naar een indrukwekkende plek voor onze 70e verjaardag werd het, na gesprekken met burgemeester Lanki en het Israëlische Ministerie van Toerisme, al snel duidelijk dat Israël de beste keuze was om MISS UNIVERSE te organiseren in december. We kijken ernaar uit om onze toewijding aan het creëren van betekenisvolle culturele connecties en wederzijds begrip nog verder te verdiepen door deze samenwerking.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.