Vakantiegangers welkom in bijna de gehele Eifel

Het toeristisch informatiekantoor voor de Eifel wordt platgebeld met vragen van ongeruste reizigers die willen weten of ze nog wel op vakantie kunnen naar de Eifel na het verwoestende noodweer van vorige week. Grote delen van de Eifel zijn gelukkig gespaard gebleven. Een onbezwaarde vakantie is hier dus zonder meer mogelijk. De enige uitzonderingen zijn het zwaar getroffen Ahrdal, het Schleidener Tal met de plaatsen Schleiden en Gemünd, evenals de stadjes Euskirchen, Bad Münstereifel en Nettersheim.

Onbezwaard op vakantie

In grote delen van de Eifel zijn de hotels, restaurants en de toeristische trekpleisters gewoon open. Met het herstellen van kleine schades aan wandel- en fietspaden is men al begonnen. Op enkele uitzonderingen na zijn de verschillende regio´s in de Eifel goed bereikbaar. Soms wordt een veilige omweg aanbevolen. Bij de meeste accommodaties in de Eifel kun je gewoon terecht voor een onbekommerde vakantie en voor advies en tips. Informeer bij je hotel, camping of vakantiepark, bij de toeristische informatiekantoren in de streek of bij Eifel Tourismus GmbH over de actuele stand van zaken in het gebied waar je op vakantie wilt gaan.

 

 

Eifel Tourismus GmbH is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17 uur telefonisch bereikbaar onder +49655196560. Meer informatie: www.eifel.info/nl of mail via verkeersbureaus.info/europa/duitsland/eifel/.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.