Het Europese avontuur van deze Taiwanese kunstenaar begint hier

Gao Anqi (Turkse naam Melek Kocasinan), een Taiwanese kunstenaar van Turkse afkomst die met zijn werken veel aandacht trekt in het Verre Oosten en Turkije, staat bekend als de tovenaar van luxe. De kunstenares weerspiegelt haar passie voor luxeproducten in haar werken en werkt met merken als Fendi, Prada, Chanel en Rolex.

De nieuwe serie ‘Dream Objects’ van de kunstenaar presenteert indrukwekkende werken met luxe producten en verpakkingen. Deze werken trekken ook de aandacht van luxemerken. Het doel van de kunstenaar, die onderhandelt over samenwerking met het merk, is om de serie Dream Objects tegen het einde van het jaar in Europa te exposeren.

Beroemd

De beroemde kunstenaar Gao Anqi is de dochter van een Taiwanese moeder en een Turkse vader. Haar vader is een professor in het Chinees. Ze woonde vele jaren in Taiwan. Daarna ging ze naar Amerika voor de universiteit. Nu woont ze in Turkije met haar Turkse man. Ze weerspiegelt de kunst van het kneden met 3 verschillende culturen. De kunstenaar, die haar passie voor luxemerken baseert op haar kinderjaren, gebruikt objecten van verlangen als gereedschap. Daarom noemen ze haar de heks van luxe. In feite trok de identificatie van de kunstenaar met luxe ook de aandacht van de merken die ze in haar werken gebruikte. De merken zijn al begonnen met samenwerkingsgesprekken voor het vervolg. Maar het doel van Gao Anqi is een Europese tentoonstelling. Hiervoor zet ze haar onderhandelingen met wereldberoemde galerieën voort.

 

 

De serie “Dream Objects” heeft tot doel onszelf te ontdekken door onze passie voor luxe. Is luxe een passie of een statussymbool? Of is het gewoon een object dat ons beschrijft?

De kunstenaar gebruikt ook het Chinese woord “droom” in zijn werken. De oorsprong van het woord “夢- Meng – Dream” gaat 5000 jaar terug.De twee plustekens bovenaan het woord staan voor bomen en een uniek bos. In het verhaal van het woord, als we iemand vragen “wat denk je”. We hebben de eerste zaden van het bos geplant. Want met deze vraag beginnen mensen te dromen.

De kunstenares gebruikt felgekleurde luxe objecten in haar werken. Objecten van luxe, objecten van verlangen… Gao Anqi maakt zowel interessante als indrukwekkende werken met haar collages. Wereldberoemde merken zoals Chanel, Prada, Rolex, Louis Vuitton, Cartier; ze verschijnen als lichtgevende, intrigerende, interactieve en opwindende werken.

 

 

Gao Anqi vertelt over het hoofdidee en het oorsprongsverhaal van de serie; “Onze verlangens worden niet veroorzaakt door de leegte in ons. Het spreekt tot wat er in het diepst van ons hart gebeurt. Ons onbewuste spreekt tot ons in dromen en symbolen. Als we die opwinding en dat verlangen in ons volgen, zullen we het object overstijgen en de droom bereiken. In deze context vraag ik in mijn serie “Dream Objects” het publiek “Wat is jouw droom?”. Ik wil dat ze het antwoord in zichzelf zoeken en zich richten op hun dromen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.