Floriade kabelbaan open voor bezoekers tijdens Floriade Preview

Negen maanden voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview een vooruitblik. In 2022 vindt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling plaats. Vanaf morgen kan iedereen alvast een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.

Bezoekers zweven op een hoogte van 35 meter boven Floriade. Ze krijgen een uniek vogelperspectief over het 60 ha grote Floriade-terrein met de rechthoekige verkavelingsstructuur en het arboretum. Dit is de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt.

 

 

Floriade Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Bezoekers varen over het Weerwater, krijgen een voorproefje in het bezoekerscentrum, een rondleiding over Utopia eiland en vliegen over het terrein. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, geactualiseerd met de laatste ontwikkelingen op het terrein en de groene stadswijk Hortus.

 

 

Utopia Eiland

Op het eiland Utopia zijn verschillende initiatieven rondom voedselvoorziening in de stad. Hier ligt een Agroforestry perceel, een eeuwenoude vorm van kringlooplandbouw tussen bomen en struiken. Zo staan er walnotenbomen, hopstruiken en kruiden en groeien in de aarde aardappelen en wortelen. Dit project laat zien hoe voedselvoorziening en ecosysteemherstel samengaan. Hier wordt de hop geteeld voor de Almeerse biertjes, kruiden geplukt voor thee en aardappelen en wortels gerooid voor de Almeerse voedselbank. Op Utopia verrijst ook een Tiny Forest en een voedselbos, waar allerlei eetbare planten en kruiden groeien. Vanaf 2022 kun je hier groente, fruit, noten en kruiden in je eigen stad plukken!

Praktische informatie Floriade Preview

Floriade Preview is tot en met 26 september 2021 iedere donderdag tot en met zondag geopend. Het bezoek is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriade-terrein, een bezoek aan het Preview Centre, een rondleiding over het Utopia eiland en een ritje in de kabelbaan. Koop tickets via de site floriade.com/nl/floriade-preview.

Technische specificaties kabelbaan Floriade
 • Lengte: 850 meter
 • Hoogste punt: Ca. 35 meter
 • Snelheid: 5m/s
 • Reistijd: 4.6 minuten
 • Maximaal capaciteit (per uur en richting): 2.250 personen
 • Maximale capaciteit per cabine: 10 personen
 • Aantal cabines: 34
 •  

   

   

   

   

  Comments are closed.