Ierland verwelkomt vanaf vandaag bezoekers met EU digitaal COVID-certificaat

Sins vandaag, maandag 19 juli, gaat Ierland open voor bezoekers uit de Europese Unie die in het bezit zijn van het digitale COVID-certificaat, zonder quarantaine verplichtingen in beide richtingen.

PLF vereist

Voordat ze in Ierland aankomen, moeten bezoekers uit de EU een zogenaamd ’Passenger Locator Form’ invullen waarin ze kunnen aangeven met welk bewijs ze reizen:

  • bewijs van vaccinatie
  • bewijs van herstel van COVID-19 in de afgelopen 180 dagen
  • bewijs van negatieve RT-PCR-test maximaal 72 uur oud bij aankomst.

Het digitale EU COVID-certificaat kan worden gebruikt als bewijs van een van bovenstaande. Het zogenaamde ’Passenger Locator Form’ wordt vóór vertrek naar Ierland geverifieerd bij de relevante vervoerder en bezoekers kunnen worden gevraagd om het certificaat dat op hun formulier staat te overleggen. Bij aankomst in Ierland worden steekproeven uitgevoerd op de digitale COVID-certificaten.

Cliffs of Moher, Ierland

Vanaf 19 juli moeten kinderen van 12 tot 17 jaar een negatieve RT-PCR-test laten zien om naar Ierland te reizen, ook als ze worden vergezeld door volledig gevaccineerde of herstelde volwassenen. Kinderen onder de 12 jaar hebben het daarentegen niet nodig. Eventuele toekomstige wijzigingen zijn te vinden op de website van de Ierse regering.

 

 

Het is belangrijk te weten dat alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd of die in de afgelopen 180 dagen zijn hersteld van COVID-19, tijdens hun verblijf in Ierland bars en restaurants in mogen. Deze regel zal naar verwachting vanaf 26 juli van toepassing zijn en het digitale COVID-certificaat van de EU kan als bewijs worden gebruikt. Degenen die in hotels verblijven, kunnen wel genieten van de gemeenschappelijke binnenruimtes van hun accommodatie.

 

 

Noord-Ierland past een systeem toe waarbij landen worden ingedeeld in drie categorieën (groen, rood en oranje) en de maatregelen die worden genomen, zijn afhankelijk van het land van herkomst of doorreis van bezoekers. Meer informatie is te vinden op de website van de regering van Noord-Ierland.

Niall Gibbons, CEO van Tourism Ireland, zei: “De toeristenindustrie in Ierland kijkt ernaar uit om bezoekers uit de EU weer te verwelkomen en zal ervoor zorgen dat de reiservaring in Ierland zowel plezierig als veilig is. De gezondheid van alle bezoekers blijft onze prioriteit en we zullen ervoor zorgen dat ze worden beschermd en een warm, uniek Iers welkom krijgen “.

 

 

 

 

 

Comments are closed.