Buitenlandse campings missen Nederlanders, Belgen en Duitsers

Ongeveer de helft van de campings in Europa verwacht dit jaar minder boekingen dan het vorige Corona jaar. Men mist, meer nog dan vorig jaar, de reguliere gasten uit Nederland (57%), België (48%), Duitsland (46%) en de UK (43%).

Ook dit jaar wordt de bezetting opgekrikt door bezoekers uit eigen land, zo geeft de Italiaanse overheid vakantievouchers (bonus vacanze) van 500 euro uit waarmee gezinnen in eigen land op vakantie kunnen gaan. Ruim een derde (36%) van de respondenten verwacht een inhaalslag in september en oktober als de vaccinatiegraad hoger is, de Europese reis-app goed werkt en iedereen duidelijkheid heeft over de Europese reisregels. Meer dan 80% van de respondenten ziet een toename in het aantal digital nomads (remote workers) en heeft geïnvesteerd in betere en gratis Wifi. Dit blijkt uit het 2e jaarlijkse onderzoek van campingplatform JetCamp.com onder duizenden Europese campings en vakantieparken in Europa.

57% heeft minder gasten uit Nederland en 48% minder vakantiegangers uit België

Meer dan de helft van campings en vakantieparken die aan de enquête deelnamen noemden Nederland en België als landen met minder boekingen. Onduidelijkheid over de lokale corona-regels (benodigde type test, quarantaine, mondkapjesplicht) enerzijds en kosten van de benodigde tests (voor een gezin al snel een paar honderd euro) anderzijds worden als voornaamste redenen genoemd. De enquête werd afgelopen week gehouden, net voordat Nederland op de Europese Corona Kaart van de ECDC rood kleurde!

 

 

Inhaalslag in september en oktober

36% van de ondervraagde respondenten verwacht een inhaalslag in september en oktober als de vaccinatiegraad hoger is, de 3e of 4e golf van besmettingen is afgenomen, de Europese reis-app (digital green pass) goed werkt en de reisregels duidelijk zijn en mogelijk versoepeld. Met name de campings die zicht richten op camperaars en stellen, en dus minder van schoolvakanties afhankelijk zijn, verwachten een goed najaar. “Het is bij ons heerlijk weer in September, met veel culinaire evenementen, perfect voor een weekend of weekje kamperen”. Stelt een campingmanager aan de Chiemsee in Beieren, Zuid-Duitsland.

 

 

Meer glamping accommodaties en snelle en gratis Wifi

Door de toename van het aantal remote workers (digital nomads) geeft weer dan 80% van de respondenten aan te hebben geïnvesteerd in betere en gratis Wifi. En zelfs 8% geeft aan in kantoorruimte, video-ruimte of bureaus te hebben geïnvesteerd. De staycation trend zet zich (noodgedwongen) door, hetgeen positief is voor de makers van glamping (safari) tenten en tiny houses. 37% van de respondenten heeft aan extra te investeren in glamping tenten en 23% doet dat in tiny houses.

 

 

 

 

 

Comments are closed.