Museumshop Hermitage Amsterdam toegevoegd aan Dutch Museum Gift Shop

Artikelen uit de museumwinkel van de Hermitage Amsterdam zijn toegevoegd aan Dutch Museum Gift Shop. Daarmee is de Hermitage Amsterdam het negende museum dat artikelen aanbiedt via DMGS en een waardevolle uitbreiding van het assortiment. Onder meer het Rijksmuseum, Eye Filmmuseum, en het Scheepvaart Museum gingen voor.

Hermitage Amsterdam weer open

Na een sluiting van 7 maanden is museum Hermitage weer open. Er zijn vier nieuwe tentoonstellingen te zien (Romanovs in de ban van de ridders, Het Bloemblaadje…, Groepsportretten van de 17de eeuw en For the Love of Art). Enkele topartikelen uit de Museumshop zijn nu ook verkrijgbaar via Dutch Museum Gift Shop. Speciale blikvanger van de Hermitage-collectie zijn artikelen geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Juwelen, Schitteren aan het Russische hof’.

 

Lees ook dit artikel: Fijne hotels in Amsterdam

 

De Russische hofcultuur was een fenomeen. Eén van de grote schatten van de Hermitage is de collectie juwelen, vaak afkomstig van tsaren, tsarina’s en steenrijke grootvorsten. De kostbare sieraden geven een beeld van de mode vanaf de zeventiende tot de vroege twintigste eeuw, waarbij regelmatig de namen van beroemde juwelenhuizen als Cartier, Boucheron en Fabergé opduiken.

 

 

Wie wil nagenieten van de expositie, of zelf wil schitteren in de stijl van de tsaren, kan op DMGS terecht voor artikelen zoals een ei of een hanger in de stijl van Fabergé of een art deco sieraad in de vorm van een vlinder. Ook andere producten, zoals heerlijke Russische Kusmi thee of Matroesjka suiker, zijn online verkrijgbaar. En wat denk je van de set sokken geïnspireerd op de tentoonstelling Romanovs in de ban van de Ridders. Eén paar in zwart met ridder te paard in gouddraad, één paar in oranje met patroon van het logo van de Hermitage Amsterdam.

DMGS geeft musea en culturele instellingen een online platform artikelen uit hun museumwinkel te promoten en verkopen om zo cultureel erfgoed te ondersteunen en musea een zelfstandige inkomstenbron te geven. Inmiddels hebben zich, sinds de eerste lock-down, verschillende musea zich aangesloten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.