Wordt het een wandel- en skizomer in het Zillertal?

De wandelschoenen kunnen in het Zillertal niet ontbreken. Het Natuurpark Zillertaler Alpen is te mooi om het niet stap voor stap te beleven en ervan te genieten. In het Alpinhotel Berghaus heeft men in de zomer heel wat in petto voor deze bergminnende gasten. De familie Fankhauser kent het Zillertal op haar duimpje en begeleidt de wandelliefhebbers tijdens een onvergetelijke wandelweek.

Van maandag tot en met vrijdag nodigen de wandelgidsen van het Alpinhotel Berghaus u uit voor vijf begeleide wandeltochten in twee tot drie moeilijkheidsgraden. U gaat naar kristalheldere bergmeren, naar kruizen op bergtoppen en naar rustieke berghutten. De kroon op elke wandelweek is de gezamenlijke almwandeling met aansluitend een stop in de berghut Klausenalm. Een hartige snack en muziek mogen niet ontbreken.

Wandelen

350 kilometer aan wandelpaden op alle hoogtes en in alle moeilijkheidsgraden wachten op de vrienden van berg en natuur. Niet alleen de bergbeklimmers zijn in de Tuxer Alpen in hun element. Plezierwandelaars en families genieten op ontspannen paden van geurige bloemenweiden, bergbossen en almen. 422 km² pure natuur zijn een oase om nieuwe energie op te doen in de frisse berglucht. De talrijke zomerkabelbanen brengen u vlot naar een hoogte van 3.250 meter. De kosteloze wandelbus stopt direct voor het hotel. Op de Hintertuxer Gletscher, het enige skigebied dat het hele jaar open is in Oostenrijk, zijn de pistes 365 dagen per jaar perfect geprepareerd en zelfs in de zomer trekken gepassioneerde skiërs hun ski’s aan. En als het weer niet meewerkt, dan kunt u naar de schnapsproeverij, een zuivelmakerij, de stuwdam van het Schlegeis-stuwmeer of het natuurparkhuisje in Ginzling. In het hotel is Josi de professional voor het slechteweerprogramma in de spa. Met saunaopgietingen en massagebehandelingen kunnen de gasten van een verkwikkende wellnessdag genieten.

 

 

Het Alpinhotel Berghaus is een exclusief adres voor wellness in het Zillertal. Een nieuw spagedeelte verrijkt het wandelhotel. De natuurlijke zwemvijver met ligplekken is de favoriete plek van zonaanbidders. Het nieuwe 20 x 7 meter grote binnenzwembad met moderne ontspanningsfaciliteiten en een fantastisch uitzicht op de Tuxer Alpen is gemaakt om te ontspannen, baantjes te trekken in het water of gewoon een dagje te zwemmen. Tijdens het zweten kunt u vanuit de bloksauna buiten uw blik laten afdwalen naar de gletsjer.

De binnensauna’s, de fitnessruimte, de ‘Vitalbar’ en de massagestudio maken van het Alpinhotel Berghaus een spahotel om trots op te zijn. Daarbij komt het nieuwe tuinterras, waar fijnproevers de dag kunnen afsluiten aan de voet van de bergen na een houtskooldiner.

 

 

Wie het Alpinhotel Berghaus kent, is lovend over de keuken. De wild-, Angus- en lamsspecialiteiten zijn legendarisch. Het vlees komt van de boerderij van de familie die het hotel runt, de hooimelk, het bier en de bergkaas uit het Zillertal. „Grander” bronwater, fijne wijnen en sterke dranken maken het culinaire menu compleet.

 

 

 

 

 

Comments are closed.