Vrij, individueel en veilig: daarom is een zeilvakantie in 2021 ideaal

Actief op vakantie én zon en strand – dat willen respectievelijk 13 en 18 procent van de Nederlanders tijdens een vakantie in het buitenland (Bron: CBS*). Daarbij is een zekere mate van personalisering, veiligheid en een aanbod op maat gewenst. Letterlijk met afstand de beste manier om het eigen avontuur tegemoet te gaan, is een vakantie aan boord van een eigen zeilboot.

Professionele partners voor een zeilvakantie zijn de wereldwijd opererende rederijen Sunsail en The Moorings. Al naar gelang wens en ervaring vinden reizigers daar een passende vakantie, van bootverhuur tot een luxe all inclusive vakantie met schipper en kok. De kosten voor deze exclusieve vakantie zijn vergelijkbaar met een verblijf in een resort. Vakantieplanners bieden advies en een luisterend oor, en webinars en online briefings stomen de schipper en bemanning klaar voor een avontuur op het water. Klanten boeken met vertrouwen, dankzij flexibele omboekingsmogelijheden en geldterruggarantie.

Het verlangen naar vrijheid is groot

Maar ook veiligheid staat hoog op de lijst. Reizigers kiezen in 2021 bewuster hun vrijetijdsactiviteiten en weten kennis van experts meer dan ooit te waarderen. Een competent advies, betrouwbare informatie over gezondheids- en veiligheidscriteria en ongecompliceerde ondersteuning bij een storno door overmacht is van groot belang.** Een bijzondere ervaring of zelfs een nieuwe levenservaring staan hoog op de wensenlijst – zelfs boven een bepaalde bestemming bezoeken. Daarom is een zeilvakantie juist nu de ideale vrijetijdsbestedig voor waterliefhebbers. In de eigen bubbel kunnen contacten tot een minimum worden gereduceerd en is het “thuis” mobieler dan ooit tevoveren. Op de moderne boten van Sunsail en The Moorings zijn zeilers van alle gemakken voorzien, en kunnen zich zo volledig op de prachtige omgeving richten. Bovendien geeft het rust om te weten dat alle processen omtrent veiligheid en hygiëne zijn gewaardborgd. Zo staat niets een mooi zeilavontuur met familie en vrienden in de weg. Ook voor beginnende zeilers, die bijvoorbeeld een schipper aan boord begroeten, is een vakantie op het water het perfecte alternatief voor een hotelverblijf.

Op basis van ervaring en bemanningsgrootte bieden Sunsail en The Moorings moderne zeil- en motorboten voor gezelschappen tot en met dertien personen in meer dan twintig prachtige bestemmingen, van de Middellandse Zee tot Stille Oceaan. Bijzonder geschikt voor dit seizoen zijn relatief dichtbij gelegen kustgebieden van Griekenland en Kroatië. In de Egeïsche Zee, de Ionische Eilanden of aan de Dalmatische Kust is het azuurblauwe water kristalhelder, zijn eenzame baaien talrijk en bevinden zich schilderachtige kustdorpen zonder mensenmassa’s; dorpen die via het vasteland maar moeilijk te bereiken zijn.

 

 

De vaarroute en dagindeling bepalen reizigers zelf. Het anker gaat uit waar het mooi is, zwemmen kan praktisch overal en historische dorpen en steden met de lekkerste streekproducten zijn nooit ver weg. Wie niet helemaal weg van de bewoonde wereld wil zijn, kiest voor wifi aan boord. Goed om te weten: is tijdens de vakantie technische hulp noodzakelijk, dan is een monteur binnen 4 uur ter plaatse.

De vloot: ruime catamarans, klassieke monohulls en motorboten

Voor elke bemanning is er de passende boot – van gezellige 32-voeters perfect voor koppels, tot ruime schepen tot 58 voet voor families of groepen tot maximaal dertien personen. De vloot van The Moorings en Sunsail is een van de nieuwste en beste in stand gehouden in de branche. Het aanbod bevat bekroonde catamaran met ruime cabine met eigen badruimte, een open interieurontwerp en veel comfort boven- en benedendeks. Daarnaast maken zeilers aan boord van de klassieke monohulls (de traditionele enkelromps) kennis met beproefde ontwerpelementen en uitstekende zeilprestaties. Ook de uitrusting is eersteklas, met modern interieur. Standaard aan boord is een kombuis met alle benodigdheden, airco, barbecue (elektrisch of houtskool), tv, cd-speler, handdoeken en bedlakens. The Moorings heeft bovendien motorboten in de vloot. Alle modellen worden gebouwd door gerenommeerde botenbouwers en zijn gemakkelijk te hanteren.

 

 

Zeilen met schipper: kapitein en omgevingsspecialist

Voor beginnende zeilers, onbekende bestemmingen of voor nog meer persoonlijke vrijheid kunnen reizigers tegen een meerprijs een schipper inhuren – voor de hele vakantieperiode of indien gewenst ook voor slechts een paar dagen. Hij of zij is verantwoordelijk voor navigatie en veiligheid, plot de koers, houdt het weer in de gaten, tankt en bestuurt indien gewenst ook de bijboot. Nog een belangrijk voordeel: de schipper kent het gebied als zijn of haar broekzak en weet waar de mooiste ankerplekken zijn en waar wilde dieren zich ophouden. De prijs voor een hele week op een eigen boot met schipper is vergelijkbaar met een week vakantie in een viersterrenhotel voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

All inclusive vakantie op het water

Wie niet zelf in de stuurhut plaats wil nemen en zich bovendien op culinair gebied in de watten laat leggen, kiest een vaarvakantie met bemanning met The Moorings – een interessant alternatief voor een luxe resortverblijf aan land. Deze vijfsterrenvakantie op een hypermodern jacht voorzien van de nieuwste technologie is allesbehalve doorsnee. Niet alleen staat de bemanning een ervaren schipper ter beschikking, ook zet een chef-kok meermaals per dag de lekkerste gerechten op tafel. Reizigers hebben de keuze uit catamarans met vier en vijf cabines met plek voor zes tot tien opvarenden.

Uniek veiligheidsbeleid

Om wereldwijd de regels naar aanleiding van de pandemie te respecteren en om de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers zo veel te mogelijk te waarborgen, hebben Sunsail en The Moorings een passend proces geïmplementeerd. Dat maakt een vakantie op het water de ideale vrijetijdsbesteding. Enkele maatregelen zijn:

  • Grondige reiniging en desinfectie op de basis en aan boord
  • Online briefings en webinars met medewerkers op de basis; over vaargebieden, de vloot en handige details over reisvoorbereiding, inchecken en inscheping
  • Online veiligheidsbriefing en uitleg van de boot

Meer informatie, advies en boeken

 

 

 

 

 

Comments are closed.