Slagharen doneert statiegeld op petflessen aan het goede doel

Vanaf vandaag wordt in Nederland statiegeld geheven op petflessen kleiner dan 1 liter. Met dit overheidsbesluit wordt een nieuwe stap genomen in het tegengaan van zwerfafval. Attractie- & Vakantiepark Slagharen plaatst twintig donatiebakken in het Park als inzamelpunt voor de kleine petflesjes. Het opgehaalde statiegeld wordt gedoneerd aan het Goede Doel ‘Nationaal Fonds Kinderhulp’

Met het Wilde Westen duurzaam voor het Goede Doel

“Trots zijn we dat we vanaf heden een vrijwillig inzamelpunt zijn voor kleine petflessen, aldus Dave Storm, Algemeen Directeur Slagharen. Wij zien het als onze taak om in de bedrijfsvoering van ons Wild West park verspilling aan te pakken en de leefomgeving in het attractie- & vakantiepark netjes en schoon te houden. Het laten recyclen van petflesjes via Statiegeld Nederland en de samenwerking met Coca-Cola en de Sligro maakt dat structureel mogelijk.”

 

 

Met het volgen van de nieuwe wetgeving wordt 15 cent statiegeld geheven op kleine petflessen. Het statiegeld bedrag wordt met het inleveren van de petflessen door de gast gedoneerd. En de bijdrage die voortkomt uit de ingezamelde flesjes wordt direct aan het Goede Doel overgemaakt door Statiegeld Nederland. Ieder jaar sponsort Slagharen één Goed Doel, en dat is in 2021 Nationaal Fonds Kinderhulp. Met dit initiatief worden er meerdere doelen bereikt, zo ontvangen kinderen in armoede extra steun en wordt een steentje bijgedragen aan een beter milieu.

 

 

Slagharen verkoopt op jaarbasis meer dan 200.000 flesjes frisdrank. De gasten zijn vrij om de flesjes in te leveren in de gethematiseerde bakken om zo te doneren aan het Goede Doel, of deze mee naar huis te nemen en te kiezen voor een andere inzamelplek.

 

 

 

 

 

Comments are closed.