Kroatië is de nummer 1 kampeerbestemming

Kroatië is een uitstekende kampeerbestemming met zijn diverse landschap, ruim 1200 eilandjes en bijna 6000 km lange kustlijn met een azuurblauwe zee. Sinds vorige maand is geheel Kroatië bovendien weer code geel voor de Nederlandse toerist en kan men weer volop genieten van het prachtige en gastvrije Kroatië.

Dubrovnik

Dubrovnik

Campingtoerisme

Het campingtoerisme is in Kroatië zeer goed ontwikkeld en men kan door heel Kroatië campings vinden voor ieders voorkeur. De Kroatische campings liggen over het algemeen op aantrekkelijke en bijzondere natuurlijke locaties, meestal direct aan zee. Bovendien ligt Kroatië op slechts een dag rijden van Nederland (ca. 1200km) waardoor het uitstekend met de auto of camper bereikbaar is.

 

Lees ook dit artikel: Wandelen op de Balkan

 

Het grootste aantal campings is te vinden in Istrië, de Kvarner regio en nabijgelegen eilanden, maar ook de regio Dalmatië is een superlocatie voor een kampeervakantie met haar vele eilanden, prachtige natuur en paradijselijke baaien.

 

 

Wild kamperen is in Kroatië niet toegestaan, echter biedt het land verder een scala aan mogelijkheden qua soorten campings. Er is voor ieder wat wils; van grote familie campings met een veel faciliteiten of juist kleinschalige campings met maar een paar staanplaatsen, minder faciliteiten; meestal gelegen in een aantrekkelijke omgeving. Of voor wie wilt genieten in de natuur, maar ook op vakantie van het comfort van thuis hebben, zijn er vele mogelijkheden voor sta caravans, glamping, bungalows en appartementen. En tot slot zijn er in Kroatië verschillende naturisten campings.

 

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Naturisme heeft een lange traditie in Kroatië, waarbij op het eiland Rab, in de jaren 30 van de 20ste eeuw, Rajska plaža (Paradijsstrand) is uitgeroepen tot eerste naturistenstrand door dr. Richard Ehermann uit Wenen, de toenmalige voorzitter van de Internationale naturistenfederatie. Tegenwoordig zijn er verschillende naturistenstranden op het eiland te vinden.

Ook voor de camperliefhebber is Kroatië een bestemming bij uitstek, waarbij er prachtige routes per camper mogelijk zijn. Zo kan men in ca 7 dagen Istrië ontdekken of bijvoorbeeld een aantal van de schitterende eilanden in de regio Kvarner ontdekken of juist het binnenland in en de diverse landschappen en cultuur en historie van Kroatië leren kennen.

Tip van de locals

Rijd de 1000 km lange rit langs de Adriatische kust. Deze “Jadranska magistrala” begint bij Trieste in Italie en eindigt in Albanie, het merendeel van deze adembenemende weg loopt door Kroatië. Geniet van de schitterende Kroatische kustlijn met talrijke baaitjes, kleine vissersdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan, prachtige landschappen, imposante bergen, een azuurblauwe zee en paradijselijke eilanden; het landschap onderweg varieert constant. Combineer de reis met eilandhoppen per ferry en bezoek de vele nationale parken, traditionele pittoreske steden en dorpjes. Geniet van de echte Kroatische gastvrijheid en proef van de heerlijke Kroatische keuken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.