Vakantie op de boerderij is populairder dan ooit

Direct vanaf de start van het seizoen in april tot ver in de zomer zijn de 19 locaties van BoerenBed in Nederland vrijwel volgeboekt. De vraag naar vakantie op de boerderij is dit jaar groter dan ooit. Het openen van de grenzen naar het buitenland brengt daar geen verandering in, BoerenBed heeft geen last van annuleringen.

‘Mensen kiezen bewust voor een vakantie bij de boer en momenteel meer dan ooit. Even simpeler leven is een nieuwe trend. Zonder elektriciteit is koffiezetten al een groot avontuur’, vertelt directeur Dries Veen van BoerenBed (en grondlegger van Belvilla).

Veel repeaters in de zomer

In het voorjaar schreef Veen de groei toe aan de lockdown en de beeldscherm-moeheid. De gasten die in de zomervakantie kiezen voor een BoerenBed, komen heel bewust voor landelijk leven, natuur en het avontuur van simpeler leven. Daarnaast is een boerderijvakantie ook nog eens educatief verantwoord.

‘Kinderen die eenmaal geholpen hebben bij het koeien melken, zeggen nooit meer dat melk uit een pak komt. En als je zelf een boer hebt zien oogsten, kijk je heel anders naar groente en fruit in de supermarkt’, aldus Veen.

 

 

Met 19 locaties in Nederland, van Zeeland tot Ameland en nog eens 45 in de omringende landen, ziet BoerenBed ook het aantal repeaters groeien. Mensen hebben het BoerenBed en de charme van de boerderij echt ontdekt. Per locatie zijn er maximaal tien tenthuisjes, elk met veel privacy. Gasten die in het voorjaar naar de Veluwe gingen, komen in de zomer terug op Ameland, in Frankrijk of Duitsland. Elke boerderij is een werkend agrarisch bedrijf en heeft zijn eigen karakter. Zo kun je in noordoost Frankrijk naar een paardenfokkerij aan de Maas (Meuse) gerund door een Nederlands gezin of in de Betuwe naar een biologische boerderij met melkkoeien. Op Ameland vind je een BoerenBed op een schapen- en paardenhouderij, en in Noord-Brabant is een echte alpaca-boerderij.

 

 

SUBTITEL

 

 

 

 

 

Comments are closed.