Er komen 5000 extra Belvilla vakantiehuizen wereldwijd dit jaar

Tijdens dit buitengewone jaar heeft Belvilla haar manier van werken vaak moeten aanpassen aan wisselende maatregelen. Niet alleen in Nederland, maar in alle Europese landen waar het bedrijf actief is. De uitkomst was duidelijk: vakantie vieren in een vakantiehuis werd in 2020 meer mainstream dan niche. Met de eigen auto naar de vakantiebestemming rijden en daar met het eigen gezin verblijven zonder andere toeristen tegen te komen werd de trend. Dit heeft ervoor gezorgd dat er wereldwijd 5000 vakantiewoningen aan het portfolio bij Belvilla zijn toegevoegd dit jaar.

Tweede woningmarkt groeit

In het reisjaar waarin Covid-19 regeerde en waarin reisgewoonten volledig op zijn kop werden gezet, hebben vakantieliefhebbers hun perspectief over hun vakantie bij moeten stellen. In een privé bubbel verblijven werd erg populair en het verhuren van een vakantiewoning dus zeer lucratief, hierdoor bleek het kopen van een tweede huis een goede investering. Dit jaar hebben dan ook zo’n 3.400 nieuwe huiseigenaren zich aangemeld bij Belvilla. Zo zijn er in Nederland 234 vakantiewoningen aan het portfolio toegevoegd. Een uitschieter is Denemarken met maar liefst 1.340 nieuwe vakantiewoningen.

 

 

Samenwerkingen

De samenwerkingen met Airbnb, Booking.com, Expedia en andere partners hebben ook bijgedragen aan de groei van het aantal vakantiewoningen dit jaar. Met name in de landen waar het merk Belvilla nog niet zo bekend was. Daarnaast lanceerde Belvilla recent samen met Villasure een aansprakelijkheidsverzekering voor huiseigenaren. De unieke verzekering biedt de mogelijkheid om een complete vakantiewoning verzekering af te sluiten die óók dekking biedt tijdens de periode van verhuur en zelfs bij gemiste verhuurinkomsten bij schade.

Nieuwe portal en app

Om huiseigenaren te helpen krijgen zij ook ondersteuning van een eigen accountmanager, hulp bij interieurontwerp indien gewenst, technische oplossingen voor flexibele en dynamische prijzen om meer omzet en maximale bezetting te genereren en last but not least, een portaal en de ‘Mijn Belvilla app’. Dat laatste heeft heel wat nieuwe mogelijkheden en een nieuwe look en feel. Met de app kunnen eigenaren gemakkelijk betalingsoverzichten vinden, een overzicht van hun boekingen krijgen en zelfs een vergelijking kunnen maken, waardoor ze hun inkomsten en boekingen kunnen analyseren in vergelijking met het voorgaande jaar. Er zijn ook verklarende video’s beschikbaar om hen op een meer gepersonaliseerde manier te helpen.

 

 

“Tijdens COVID-19 heeft Belvilla mij geholpen om zo goed mogelijk in te spelen op de veranderingen. Zo kreeg ik nuttige tips voor het schoonmaken van mijn vakantiehuis. Ook ontzorgen zij mij in het boekingsproces. Door de vernieuwde kalender op de website is het voor mij nog makkelijker gegevens van de boekers in te zien. Dit hoef ik niet meer in de boekingsbevestiging op te zoeken. Bovendien is op de eigenarenwebsite in een oogopslag duidelijk hoeveel dagen in het jaar geboekt zijn en wordt er gelijk een vergelijking gemaakt met het voorgaande jaar. Zo kan ik direct handelen bij een daling, door bijvoorbeeld flexibele prijzen te hanteren. Hierdoor heb ik ondanks COVID-19 gewoon 24% meer boekingen gehad dan vorig jaar“, aldus huiseigenaar Grace van Houten.

Plannen voor 2021

De specialist in vakantiehuizen bereidt zich nu voor op volgend jaar waarbij nog niets te voorspellen is. Terwijl de wereld zich momenteel in de tweede golf van de pandemie bevindt, dromen steeds meer mensen van een vakantie. De cijfers voor 2021 zijn veelbelovend: voor eind april zijn er nu al meer vakantiehuizen dan vorig jaar geboekt voor die periode. Veel boekingen in Nederland en België, maar ook Duitsland en Frankrijk zijn in trek. Ook wordt er al voorzichtig geboekt voor reizen naar Spanje, Italië en Oostenrijk. Om meer zekerheid aan de gasten te bieden voor een vakantie in 2021 heeft Belvilla in samenwerking met de huiseigenaren een gratis annuleringsvoorwaarden opgesteld, rekening houdend met de wensen van de huiseigenaars en gasten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.