Bekende Vlaamse illustratoren nemen wandel- en fietskaarten van Toerisme Oost-Vlaanderen onder handen

Als het voorbije jaar ons al iets positiefs bracht, dan is het wel dat wandelen en fietsen in eigen land door jong en oud (her)ontdekt werden als ideale activiteiten voor hoofd & lijf. Om zinnenprikkelende beleving toe te voegen aan fiets- en wandelroutes, laat Toerisme Oost-Vlaanderen bestaande routes nu ook uitzonderlijk illustreren door Vlaamse illustratoren. Zes artiesten gingen een weekend op pad om zich te laten inspireren door al het moois dat de routes te bieden hebben, met als resultaat zes bijzondere, gepersonaliseerde routekaarten.

Illustratoren wijzen de weg

Jango Jim, Charlotte Dumortier, Meneer Heirman, Zwoltopia, Niet Nu Laura en Shamisa Debroey kregen elk de opdracht om een route te fietsen of te wandelen en van illustraties te voorzien. Zo ging Charlotte Dumortier vogels spotten op de Kreken fietsroute doorheen het Meetjesland, bezwoer Meneer Heirman op de Ooievaar fietsroute de bochten van de Durmevallei en keek Zwoltopia zijn ogen uit op Den Dotter wandelroute in het Scheldeland. Wat zij bespeurden tijdens hun tochten, kreeg een tweede leven op de kunstige wandel- en fietskaarten van hun hand. Op die manier zijn het de illustratoren die elk op hun manier bepalen hoe je de route beleeft. Als een groot spel bijvoorbeeld, zoals bij Niet Nu Laura met haar ‘wandelbingo’.

 

 

“Door de illustratoren zelf de routes te laten afleggen en hen de vrijheid te geven om de routekaartjes volledig naar hun hand te zetten, krijgen de bestaande routes vaak een nieuwe invulling. Je kijkt met andere ogen naar bepaalde zaken in het landschap, alsof de illustrator in kwestie met je meewandelt of -fietst.” (Leentje Grillaert, gedeputeerde-voorzitter Toerisme Oost-Vlaanderen)

 

 

Uniek en exclusief pakket

De zes geïllustreerde kaarten zijn een eenmalig aanbod van Toerisme Oost-Vlaanderen en worden in beperkte oplage en slechts voor korte tijd gebundeld verkocht aan de prijs van 9,95 euro via de webshop van Routen.be. Wie een pakketje koopt, krijgt er een stickervel met een selectie van enkele van de illustraties bovenop. Snel zijn is de boodschap!

Lanceringsactie op Instagram

De nieuwe routekaarten worden gelanceerd met een winactie via het Instagram-account van Routen: van elke tekening wordt een gesigneerd exemplaar op groot formaat weggegeven. Deelnemen kan vanaf 28 juni, 6 dagen lang wordt er 1 print weggegeven.

Meer weten?

Surf naar de site voor alle informatie over fietsen en wandelen in Oost-Vlaanderen. Je kan je daar ook gratis abonneren op het Routen Magazine, vol reisverhalen, tips voor uitstappen, weekendjes weg en de mooiste wandel- en fietsroutes. Via routen.be/webshop koop je in één klik je fiets- en wandelgidsen en -kaarten aan.

 

 

 

 

 

Comments are closed.