7 fiets- en wandelroutes langs Oost-Vlaamse wateren

Deze week valt de tweede editie van Routen, het gratis magazine van Toerisme Oost-Vlaanderen, in de bus bij 65.000 abonnees. Op 76 pagina’s ontdek je Oost-Vlaanderen als vakantiebestemming, met een thematische focus op ‘water’. De vernieuwde Leiestreek fietsroute en een gloednieuwe Schelderoute van 138 kilometer staan centraal. Wie het deze zomer niet te ver wil zoeken, krijgt 7 fiets- en wandelroutes in eigen land cadeau, met inspirerende reportages en horecatips erbij, met hoop op een mooie zomer.

Fiets- en wandelroutes langs het water

Fietsen en wandelen langs het water is razend populair in Oost-Vlaanderen. De Leie en de Schelde zijn onbetwiste toppers, maar ook het krekengebied in het Meetjesland en de meersen en polders van de Moervaartvallei en het Grenspark Groot Saeftinghe in het Waasland zijn ideaal voor zomerse fiets- of wandeltochten. Diversiteit troef, maar dan wel met een gemeenschappelijke noemer: water.

Wie vakantie- of weekendplannen maakt, krijgt van Toerisme Oost-Vlaanderen de tweede editie van Routen in de bus, met 76 pagina’s vol tips voor trips, naast, op, of in het water.

 

 

Vernieuwde Leiestreek fietsroute en nieuwe Schelderoute van 138 km

“Waar denk je aan als je vakantieplannen maakt? Veel kans dat er water aan te pas komt”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert, “Water leek ons dan ook een prima thema voor de tweede editie van Routen Magazine, want Oost-Vlaanderen heeft water zat. Als binnenkomer in het magazine krijgen lezers de vernieuwde Leiestreekroute te zien, sinds jaar en dag onze populairste fietsroute. Die kreeg een nieuw traject en loopt vanaf nu ook dwars door Gent, waar Leie en Schelde samenvloeien.

Centraal in het magazine staat een reportage van tien pagina’s over de Schelderoute, onze eerste icoonroute die we dit jaar lanceren, een tocht van 138 kilometer van Oudenaarde tot Antwerpen. En verder is er ook aandacht voor het Grenspark Groot Saeftinghe, in het hoge noorden van onze provincie, op de grens van het Waasland met het Nederlandse Zeeland. Een prachtig wandelgebied, vooral voor natuurliefhebbers.”

 

 

Ook kanovaren kan in Oost-Vlaanderen!

Naast fiets- en wandeltips vind je in deze editie van Routen o.a. ook een reportage over het Leopoldkanaal in het Meetjesland en over een kanotocht op de Durme en de Zuidlede, tussen Lokeren en het provinciaal domein Puyenbroeck. “Dit is pas echt vakantie”, voegt Grillaert toe, “wanneer je na een dagje peddelen aankomt op de camping van Puyenbroeck en je met de kinderen kunt kamperen.

Trek er gerust enkele dagen voor uit, want hier kan je ook heerlijk wandelen en fietsen. Wie niet graag kampeert, vindt vast een vakantiehuis of een B&B.” Routen verschijnt een keer per jaar in april. Abonnees krijgen het gratis toegestuurd. Wie nog geen abonnee is, kan een exemplaar bestellen via www.routen.be/webshop, of er een oppikken bij de diensten voor toerisme in Oost-Vlaanderen. Abonneren kan via www.routen.be. Je kan het magazine ook gratis doorbladeren op Issuu.

 

 

 

 

 

Comments are closed.