Tourismus NRW zet deze bijzondere muziekcampagne voort

Heel bijzondere concertlocaties staan centraal in de campagne Listen, Baby! van Tourismus NRW. Na een onderbreking in verband met corona wordt de reeks nu voortgezet met nóg meer toeristische bezienswaardigheden die als muziekpodium fungeren. De unieke mix van muziek en ambiance staat garant voor onvergetelijke momenten.

Na een lange periode van stilte in de concertzalen van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn nu weer de eerste klanken te horen. In Duitslands mooiste energiecentrale, in Heimbach in de Eifel, geheel in Jugendstil, wordt in juli het kamermuziekfestival Spannungen gehouden; tijdens de Internationale Musikfestwochen op Schloss Berleburg komen de meest uiteenlopende muziekgenres aan bod, en ook de Salon des Amateurs in Düsseldorf, een muziekclub, lounge en café ineen, is weer open.

Bijzondere concertervaringen

In totaal zullen 14 toeristische bezienswaardigheden deze zomer worden omgetoverd in een concertpodium voor een heel bijzondere concertervaring, natuurlijk als de pandemieregels het toelaten. Behalve de Jugendstil-energiecentrale in Heimbach, Schloss Berleburg en de Salon des Amateurs, zijn dit jaar ook het Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal, de Musikschule in Detmold, de Dom van Keulen en de locaties van de Altenberger Kultursommer, waaronder de imposante Dom van Altenberg, nieuwe locaties voor het vervolg van de concertserie.

 

 

Al bij het begin van de campagne vorig jaar waren er concerten op zeven locaties: bijvoorbeeld Beethovens geboortehuis in Bonn, de Tonhalle in Düsseldorf (de concertzaal die ooit een planetarium was), het Landschaftspark Duisburg-Nord, waar tegen de achtergrond van een voormalige ijzersmelterij concerten plaatsvinden. Het Unesco Werelderfgoed Schloss Augustusburg in Brühl, het rock’n’popmuseum in Gronau in het Münsterland, de Haldern Pop Bar aan de Niederrhein en de Balver Grot in het Sauerland zijn locaties die ook al in het eerste deel van Musikland NRW van de partij waren.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Beethoven herontdekken

De campagne, die in 2020 van start ging ter gelegenheid van het Beethoven-jubileum en onderbroken werd vanwege de coronapandemie, wordt nu voortgezet, net als het programma ter gelegenheid van de 250e geboortedag van Ludwig van Beethoven. Onder het motto ‘Beethoven neu entdecken’ staan er tot september tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en digitale evenementen op het programma in zijn geboortestad Bonn en op vele andere plaatsen.

 

 

Met Listen, Baby! wil Noordrijn-Westfalen mensen aanmoedigen de deelstaat toeristisch én muzikaal te ontdekken. Alle 14 locaties van Listen Baby! zijn bijzondere toeristische attracties op zich, en in combinatie met muziek worden het unieke kunstwerken. Elke locatie wordt voorgesteld met innovatieve bewegende beelden, vertoond als film-loop en ondersteund door speciaal geproduceerde muziek. Dit wordt aangevuld met foto’s die zich richten op de toeristische ervaring. De muziek wordt ook op het streamingplatform Spotify gezet. Elke locatie heeft een eigen playlist met passende muziek.

Meer informatie en inspiratie is te vinden op www.nrw-tourismus.de/musikland.

 

 

 

 

 

Comments are closed.