Prijzen pakketreizen voor zomervakantie gestegen na versoepelingen

De prijzen van pakketreizen zijn de afgelopen vier weken gemiddeld met 13% gestegen. Dit terwijl de prijzen van pakketreizen in 2019 in dezelfde periode met gemiddeld 2% daalde. Dit blijkt uit data van pakketreisaanbieder Dé VakantieDiscounter.


De stijging van de prijzen is te herleiden naar de versoepelingen van de buitenlandse reisadviezen van oranje naar geel op 15 mei.

Topbestemmingen

De prijzen van pakketreizen naar de traditionele topbestemmingen laten een stijging zien van gemiddeld 22%. Het geelgekleurde Portugal kent momenteel met 76% hogere prijzen ten opzichte van de eerste week van mei de grootste stijging, gevolgd door het deels gele Italië (52%) en Spanje (25%). Het deels gele Griekenland en het oranje Turkije laten daarentegen een lichte prijsdaling zien van een paar procent.

 

 

Laura Vlaanderen, Teamlead Content Marketing bij Dé VakantieDiscounter: “In de week van 10 mei zijn de reisadviezen voor het buitenland veranderd. Dit had duidelijk invloed op de boekingen, die direct toenamen. En meer vraag betekent vaak ook hogere prijzen. We zien dit in het bijzonder terug voor Portugal, Italië en Spanje.”

 

 

De voordeligste bestemmingen van dit moment (gebaseerd op 8-daagse vliegvakanties p.p.) zijn Italië (€ 551,-), Bulgarije (€ 618,-) en Malta (€ 662,-), gevolgd door Griekenland (€ 725,-) en Turkije (€ 728,-). Italië, Malta en Bulgarije hebben een geel reisadvies, Turkije is oranje en Griekenland is gedeeltelijk geel. Ondanks dat de prijzen van Griekenland en Turkije amper zijn gestegen, vallen deze prijzen relatief hoog uit.  

 

 

 

 

 

Comments are closed.