Van nieuwe spectaculaire bike parken tot fietsen voor fijnproevers in Tirol

Goed nieuws voor iedereen die van bergen en natuur houdt! Vanaf 10 juni heeft de Nederlandse overheid het reisadvies voor Oostenrijk versoepeld en veranderd naar geel. Dit maakt een vakantie in de frisse berglucht weer mogelijk! Dat Tirol een ideale bestemming is voor bergwandelen, is wel bekend. Maar dat je er ook uitstekend kunt fietsen – denk mountainbike, e-bike, wielrennen- weten veel minder mensen.

Voor komende zomer zijn er talrijke nieuwe fietsroutes uitgezet. Op ieder niveau kun je je helemaal uitleven in Tirol. Waar moet je zijn?

E-bike paradijs Tirol

Direct sinds de introductie van de e-bike, hebben veel regio’s in Tirol deze nieuwe fietstrend omarmd en inmiddels is de e-bike niet meer weg te denken. In alle regio’s is een enorme keuze aan huurfietsen, van e-mountainbike tot de ‘reguliere’ e-bike. De faciliteiten en services zijn van hoog niveau. Ook in de bergwereld geldt dat de actieradius aanzienlijk wordt vergroot. Of je nu met de MTB uitdagende bergparcours wilt bedwingen of met de fiets op landelijke weggetjes de omgeving gaat verkennen, dankzij de e-bike kun je zoveel meer. Hellingen zijn opeens geen belemmering meer en je komt op de mooiste plekjes.

 

 

Een van de populaire trajecten is de Innradweg, een fietsroute langs de rivier de Inn die langs tal van bijzondere plaatsen voert zoals het schilderachtige stadje Rattenberg.

Fietsen voor fijnproevers

In het PillerseeTal is een culinaire e-bike tocht ontwikkeld langs de beste KochArt restaurants van de regio. Tijdens de nieuwe route zijn twee stops ingelast, tijdens de eerste worden het voorgerecht en hoofdgerecht geserveerd, tijdens de tweede het dessert.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Ook nieuw in Tirol is de Bike Area Streuböden in Fieberbrunn. Tussen het midden- en het dalstation van de gondelbaan ‘Streuböden’ kunnen bikefans zich op de nieuwe, vier kilometer lange Schweinestberg-trail uitleven. Voor beginners is de Easy Park Obingleiten geschikt. Je vindt er twee lines en een pumptrack, de plek om de fietsbeheersing en het evenwicht in talloze bochten te perfectioneren.

Kind- en beginnersvriendelijk: nieuw bikepark in Leutasch

Bij de Katzenkopf in Leutasch is een nieuw bikepark gecreëerd dat ook geschikt is voor beginners en kinderen. Er zijn drie verschillende single tracks, een uphill trail, een pumptrack en een groot oefenterrein geopend. Daarnaast worden rond het bikepark een eigen bikeschool, een shop met fietsverhuur en werkplaats alsook een bike-wash-station gebouwd.

In de voetsporen van wereldkampioene Laura Stigger: de Olm Volle Line

Laura Stigger uit het Ötztal, meervoudig wereldkampioene in de cross-country en op de weg, wilde voor haar training graag een extra uitdagend parcours. Dat werd in de Bike Republic Sölden voor haar aangelegd. Met de OLM VOLLE LINE is een technisch uitdagend, 1,5 kilometer lang traject door steil terrein geopend. Dit parcours van trailbouwer Glen Jacobs, stelt zelfs echte profs zwaar op de proef.

 

 

Sinds het WK Wielrennen in 2018 staat Tirol ook op de kaart als bestemming voor uitdagende berg-parcours en uitstekende fietswegen. De tien favoriete trajecten van bekende wielrenners uit Oostenrijk vind je op de site.

Talrijke fiets-evenementen op de kalender

Voor freestyle-actie van wereldniveau ga je naar het Gravity Mountainbike-Festival Crankworx dat van 16-20 juni voor de vijfde keer in Innsbruck wordt georganiseerd. Ook tijdens het KitzAlpBike-festival, dat eind juni plaatsvindt, staat het Brixental gedurende een hele week in het teken van het mountainbiken.

Daarnaast worden deze zomer in heel Tirol talloze andere evenementen voor wielertoeristen georganiseerd, zoals de Arlberg Giro, de Imster Radmarathon, de Dolomitenrundfahrt, de Kaunertaler Gletscherkaiser of de Dreiländergiro. Deze zomer kunnen wielerfans bovendien deelnemen aan de Tour Transalp, de Kitzbüheler Radmara Ook tijdens het KitzAlpBike-festival, dat eind juni plaatsvindt, staat het Brixental gedurende een hele week in het teken van het mountainbiken.

Daarnaast worden deze zomer in heel Tirol talloze andere evenementen voor wielertoeristen georganiseerd, zoals de Arlberg Giro, de Imster Radmarathon, de Dolomitenrundfahrt, de Kaunertaler Gletscherkaiser of de Dreiländergiro. Maar dat is nog niet alles. Deze zomer kunnen wielerfans bovendien deelnemen aan de Tour Transalp, de Kitzbüheler Radmarathon, de Kufsteinerland Radmarathon, de Radweltpokal in St. Johann en de Rad-Marathon-Tannheimer Tal. Genoeg keuze om je actief uit te leven.

Fietsen in cijfers

Met duizenden kilometers aan wieler-, mountainbike- en fietsroutes en rond 115 single tracks, positioneert Tirol zich als fietsland nummer 1 in de Alpen. De hoogste weg over de bergpas in Oostenrijk, het hoogste met de racefiets bereikbare punt of de steilste fietsberg van de Alpenrepubliek – Tirol heeft op fietsgebied heel wat superlatieven te bieden. Met 3.800 kilometer uitstekend aangelegde wielerroutes, rond 6.400 kilometer officieel goedgekeurde MTB-routes, rond 115 single tracks en meer dan 1.000 fietsroutes, mag Tirol zich met recht “het nummer 1 fietsland van de Alpen” noemen. De langste samenhangende MTB-ronde van de Alpen, de Bike Trail Tirol, is 1.000 kilometer lang.

 

 

 

 

 

Comments are closed.