Oostenrijk en Duitsland populair bij Nederlanders

Amsterdam, 14 juni 2021- Duitse vakantiegangers boekten vorige week bijna dubbel zoveel vakantiehuizen in Nederland voor de zomervakantie als de week ervoor. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla.

Stijging zomerboekingen

De zomerboekingen van Duitse vakantiegangers naar Nederland stegen met 87%. De stijging in omgekeerde richting was precies hetzelfde: de voorbije week steeg het aantal boekingen van Nederlandse vakantiegangers naar Duitsland eveneens met 87%. Ook Oostenrijk zit weer in de lift als vakantiebestemming: er werden de voorbije week 95% meer vakantiehuizen in Oostenrijk geboekt door Nederlanders ten opzichte van de week ervoor.

 

 

Er werden door Nederlanders ook significant meer vakantiehuizen geboekt in Frankrijk (+33%). Voor vakantiewoningen in Italië bedroeg de stijging 9%. Nederland als vakantieland blijft ook nog steeds populair: op weekbasis ging het aantal boekingen met 33% omhoog. Dit boekingen van zowel Nederlandse als buitenlandse vakantiegangers.

 

 

Hanita van der Meer, director PR and Communication van Belvilla en OYO Vacation Homes: “Nu de nieuwe reisadviezen officieel zijn, zien we meteen dat er veel animo is voor vakantiehuizen in Duitsland en Oostenrijk, traditioneel populaire vakantielanden. Hoewel er pas sinds donderdag 10 juni een ander reisadvies geldt, zien we de toename in het aantal boekingen meteen terug in de data.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.