Zo waarborgt de Dominicaanse Ministerie van Toerisme de veiligheid van toeristen

Terwijl de landen vooruitgang boeken met hun vaccinatiecampagnes en het wereldwijde toerisme begint herop te leven, herbevestigt de Dominicaanse Republiek haar leiderspositie inzake sanitaire veiligheid in Latijns-Amerika, meer bepaald dankzij haar strategie van verantwoorde herlancering van het toerisme.

Dit is een echte wereldreferentie geworden die sinds september 2020 erkend wordt door internationale gespecialiseerde agentschappen. Het moet gezegd worden dat de toeristische sector één van de belangrijkste motoren van de Dominicaanse economie vormt.

Geheel van maatregelen

Het geheel van maatregelen biedt de garantie dat de toeristische centra van het land veilige plaatsen voor de bezoekers blijven, met een positieve besmettingsgraad van bijna nul, bij willekeurige testen uitgevoerd op passagiers die binnenkomen in de belangrijkste luchthavens van het land. Deze maatregelen anticiperen reeds op het risico van de opkomst van nieuwe varianten.

 

 

Onder de maatregelen die van kracht blijven, vermelden we de vaccinatie van 100% van het personeel van de toeristische diensten, het respecteren van de gezondheidsprotocollen, het opheffen van de verplichting om PCR tests voor te leggen bij aankomst in het land, het uitvoeren van willekeurige testen en het in werking stellen van een COVID-bijstandsverzekering voor alle toeristen die in een hotel verblijven, evenals het in werking stellen van gecertifieerde protocollen tijdens hun verblijf.

 

 

Op 1 juni bevestigde het Ministerie van Toerisme de handhaving van alle acties voorzien in het plan, en de verlenging van de duur van de dekking van de reisbijstandsverzekering tot 30 juli 2021.Deze maatregelen werden aangevuld met een optimalisatie van het wegennet, en met de identificatie van strategische partners om het land een meerwaarde en een nog beter imago te bezorgen.
Dominicaanse Republiek-Punta Cana-strand-zonsopgang

Goed nieuws komt nooit alleen

Sinds de maand december 2020 vertoont het toerisme in de Dominicaanse Republiek tekenen van heropleving, en de voorbije maand mei was de beste maand in termen van aantal aankomsten van de laatste 12 maanden. Dit bevestigt het vertrouwen van de toeristen en de touroperators in de maatregelen die het land genomen heeft.

 

 

 

 

 

Comments are closed.