Natuur in Dominicaanse Republiek

natuur-icoon-verkeersbureaus Dominicaanse Republiek is het meest biodiverse landen van de Caraïben; 25 procent van het weelderige land en de ongerepte kustlijn zijn beschermd als nationaal parken, reservaten of heiligdom. Met de oprichting van de Dominicaanse Republiek van de Marine Mammal Sanctuary voor Bultruggen in 1962, is de Dominicaanse Republiek voorloper geweest met gerichte bescherming van de zee en een prachtige natuur te kunne garanderen in de toekomst.

Barahona

Barahona

Nationale parken

De 19 nationale parken, vele bosreservaten, natuurmonumenten en beschermde natuurgebieden zijn een nationale schat en beschermd voor de komende generaties. van januari tot en met maart is het een bijzondere tijd in Dominicaanse Republiek als tot 5000 walvissen migreren naar de noordoostelijke kust en de warme wateren van Samana Bay. De mannetjes claimen de buitenste baaien, terwijl de vrouwtjes hun jongen zogen in de ondiepe wateren van de innerlijke baai’s. Het is een prachtig gezicht, en rondleidingen maken dit schouwspel toegankelijk.

Terwijl walvissen kijken een must is tijdens je bezoek aan de Dominicaanse Republiek, zo geldt dat ook voor deze dominicaanse ecologische highlights:

  • Los Haitises Nationaal Park: Stap terug in de tijd en voel hoe de wereld was miljoenen jaren geleden in Los Haitises Nationaal Park Samaná’s, een van ‘s werelds meest prachtige en mysterieuze schatten. De mangrovebossen, eilandjes en grotten zijn er om te worden bezocht.
  • De 27 Watervallen van Damajagua: de 27 watervallen van Damajagua, gelegen op 30 minuten van Puerto Plata in het Noord-Corridor bergketen, zijn één van de best bewaarde geheimen van de Dominicaanse Republiek. Uw adrenaline zal ongetwijfeld kick-in als je wandeling naar en van elke waterval – springen van de toppen, en zwemmen en glijden je een weg terug naar het basiskamp.
  • Kiteboard: ligt net ten oosten van Puerto Plata, Cabarete is de kite boarding hoofdstad van de wereld. Zijn mix van zonovergoten stranden, een perfecte wind en naadloze golven te creëren ideale kite boarding omstandigheden. Als je nog nooit een vlieger raad hebben gereden, instructeurs geven dagelijkse lessen en de nodige apparatuur.
  • Jarabacoa: Gelegen in Dominicaanse Republiek La Vega provincie, Jarabacoa wordt beschouwd als het land van de geboorteplaats van ecotoerisme en de ideale plek voor een adembenemende paardrijden. Ook wel de “stad van de eeuwige lente” door Dominicanen, stabiele klimaat van de stad biedt de ideale weer voor outdoor avonturen.
  • Saona Island: Neem een catamaran van Bayahibe Beach in La Romana en je zult het Nationaal Park van het Oosten; het natuurlijke zwembad van de zee en de mangrove reserves zien voor Saona Island, het land en grootste off-shore eiland, 42 vierkante mijl. Je vindt hier meer dan 112 soorten vogels, schildpadden, haaien, dolfijnen en zeekoeien.
  • El Limon Waterval: Bezoek het schiereiland Samana’s waar de bergen klimmen tot 640 meter hoogte. doe een muilezel rit langs steile paden omgeven door tropische vegetatie, koffie en cacao-planten en dieren in het wild. Zodra je de top weet te bereiken, zal de aanblik je verbazen. Doe mee met andere toeschouwers, leg je camera opzij en duik in een koele en kalmeren waterval.
  • Bahía de las Águilas: Op de Dominicaanse Republiek Southwest Coast is Pedernales, een bio-diverse locale met veel natuur en een adembenemend uitzicht. Must-sees zijn de flora gevulde Jaragua National Park, Lake Enriquillo, het diepste punt in het Caribisch gebied en de Bahia de las Aguilas, een opvallende strand bestaat uit fijn wit zand en koraalriffen.
Altos de Chavon

Altos de Chavon

Walvissen spotten in de Dominicaanse Republiek

Iedere winter verlaten de walvissen de koude wateren van het noorden van de Atlantische oceaan om samen te komen in de warme wateren van de Caraïbische zee. Zo leggen ze een afstand van meer dan 5.000 kilometer af voor een verblijf in de Dominicaanse Republiek, vooral in de Samana baai. Tussen januari en maart worden dikwijls meer dan 3.000 exemplaren gespot op volle zee langs dit schiereiland. Een prachtige kans om deze prachtige dieren te spotten.