Stromma trakteert De Regenboog Groep op een tochtje op de waterfiets

Stromma Nederland slaat haar handen ineen met De Regenboog Groep om Amsterdamse gezinnen die in (sociale) armoede leven een leuke dag te bezorgen. Speciaal voor deze Amsterdammers biedt Stromma Nederland gratis waterfietsen in de Amsterdamse grachten.

Waterfietsen voor het goede doel

Tot en met 30 juni 2021 biedt Stromma Nederland gratis waterfietsen aan voor de Amsterdammers die zijn aangesloten bij De Regenboog Groep. Met een speciale code kunnen zij direct op de website van Stromma gratis een waterfiets reserveren. Maar wees er vroeg bij want op = op!

 

 

Carola Hoekstra, CEO Stromma Nederland: ‘Wij willen direct bijdragen aan maatschappelijke initiatieven in de stad die zich inzetten voor kwetsbare Amsterdammers. Er zijn ontzettend veel Amsterdammers waarvoor een uitje in eigen stad niet is weggelegd, zeker tijdens de coronaperiode. Voor deze groep wilden wij iets terug doen want elke Amsterdammer moet kunnen genieten van onze prachtige stad, juist in deze bijzondere tijd.‘

Parkeren op de grachten is vaak niet de beste parkeerplek

Een coronaproof gezinsuitje

Voor Amsterdamse gezinnen die onder de armoede grens leven biedt Stromma de mogelijkheid om tot eind juni met de waterfiets hun stad op eigen tempo ontdekken, hét coronaproof gezinsuitje in Amsterdam! Stromma ontvangt al vanaf 24 april, sinds de heropening van de Pedal Boat Amsterdam locaties, gasten aan boord van hun waterfietsen. Daarnaast is de waterfiets de meest duurzame manier om je door de stad te vervoeren! Lekker groen en je beweegt ook nog lekker door zelf te trappen. De Pedal Boat Amsterdam locaties van Stromma Nederland zijn: Steiger Anne Frankhuis, Steiger Leidseplein, Steiger Rijksmuseum en Steiger Keizersgracht.

Dit is Stromma

Met een lange historie die start in 1912 met Rederij Bergmann en Meijer’s Rondvaarten (jaren’ 20), groeide Stromma Nederland uit tot de oudste en één van de grootste rederijen van Amsterdam met een duurzame vloot. Stromma Nederland maakt onderdeel uit van de Zweedse Stromma Group (Strömma Turism & Sjöfart). Stromma is de toonaangevende aanbieder van sightseeing ervaringen in Noord-Europa. Stromma biedt ervaringen die erop gericht zijn elke gast memories for life mee te geven. Deze ervaringen zijn gericht op tours, entertainment en activiteiten voor toeristen, lokale bewoners en bedrijven. Stromma heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1809 met een sterke traditie van historische en culturele waarden. Tegenwoordig is Stromma actief op 15 bestemmingen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en Nederland.

 

 

De naam verwijst naar strömma, het Zweedse woord voor stroom. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, wat goed past bij Stromma Nederland dat over het Green Key certificaat beschikt. De belasting op het milieu wordt waar mogelijk verder beperkt door het toenemende gebruik van elektriciteit ter vervanging van aardgas en hybride diesel-elektro motoren.

Dit is de Regenboog Groep

De Regenboog Groep is dé stedelijke probleemoplosser van Amsterdam in het sociaal domein en bestaat 45 jaar. Haar oprichting in 1975 vormde een antwoord op de hulpbehoefte onder dakloze en verslaafde jongeren. Tegenwoordig is De Regenboog Groep een stads brede organisatie die maatschappelijke opvang (in de vorm van 9 inloophuizen voor dak- en thuislozen) en informele zorg biedt aan Amsterdammers in (sociale) armoede. Of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt of diep in de schulden zit; De Regenboog Groep biedt Amsterdammers kansen. Dankzij de inzet van zo’n 1.200 vrijwilligers ondersteunt en coacht De Regenboog Groep jaarlijks ruim 5.000 mensen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.