Wat is jouw favoriete land bij het EK2020?

Over een week begint alweer het Europees kampioenschap mannenvoetbal 2020. Ja 2020, want dit voetbaltoernooi zou eigenlijk vorig jaar al gespeeld worden. De coronapandemie gooide ook daar roet in het eten en daarom is besloten om het spektakel uit te stellen naar dit jaar.

Op wie gok jij?

Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 spelen 24 teams uit evenzoveel landen om de wedstrijdbokaal. In totaal worden er 51 wedstrijden gespeeld in deze 30 dagen. De karavaan bezoekt maar liefst 11 steden in heel Europa. Wist je trouwens dat de maximaal (vlieg)tijd tussen 2 steden bepalend is voor de de indeling in de groepsfase? De vliegafstand mag maximaal 2 uur bedragen. Welk land gaat er volgens jou winnen dit jaar? Welke bestemming wordt de winnaar van de UEFA Euro 2020 cup? We zetten een paar bijzondere bestemmingen op een rijtje waar gespeeld wordt.

Wint Nederland het EK 2021?

Historisch gezien zou Nederland kans moeten maken op een bokaal. In het verleden heeft ons nationale oranje elftal laten zien dat er goed gespeeld kan worden. Alle ogen zijn dit jaar gericht op topfavoriet Frenkie de Jong die tegenwoordig in Barcelona woont en speelt voor FC Barcelona met als honk het beroemde Camp Nou. Zou jij op Nederland gokken met de voetbalweddenschappen? Of zet je liever je kansen op Duitsland, Frankrijk of een ander Europees land? Wij houden onze voorkeur nog even geheim.

Voetbalwedstrijd FC Barcelona

Voetbalwedstrijd FC Barcelona

Hier wordt gespeeld om te winnen

De aftrap van het EK2021 vindt plaats in Rome. In de Italiaanse hoofdstad spelen Turkije en Italië de allereerste wedstrijd. Een dag later speelt Wales tegen Zwitserland in Bakoe. Ken jij deze stad? Het is de hoofdstad van Azerbeidzjan aan de Kaspische Zee. Soms lijkt dit het wel een online casino met zoveel keuze. Want een paar uur later op 12 juni speelt Denemarken tegen Finland in Kopenhagen. En nog later speelt België tegen Rusland op eigen grondgebied van de Russen in Sint-Petersburg.

 

 

De 11 steden zouden het nog wel eens druk kunnen krijgen met het verwerken van deze extra stroom met toeristen. Feit blijft dat ook op reis de corona maatregelen geleden en zeker de 1,5 meter afstand. Ook kun je niet zomaar naar een stadion gaan. De meeste tickets zijn al lang uitverkocht. Via ze zogenaamde derden websites kun je nog kaartjes kopen maar hier zul je een hogere prijs voor moeten betalen.

 

 

Iedereen Oranje

De wedstrijd waarvoor iedereen dit jaar echt thuis blijft is die van zondag 13 juni als Nederland de 1e wedstrijd speelt tegen Oekraïne in Amsterdam in het Arena stadion. Dit wordt een bijzondere ervaring vanwege de corona regels. Heb jij al oranje versiering in huis? Of heb je een reis geboekt naar een (geel) reisgebied en ga je de wedstrijd van daaruit kijken? Of misschien ben jij al ingeënt tegen het corona virus en wordt het daarvoor voor jou nog makkelijker om wel in een café naar je favoriete wedstrijd te kijken vanuit het buitenland. We wensen je veel plezier met het EK2020!

Voetballen met de Eiffeltoren binnen handbereik

 

 

 

 

 

Comments are closed.