Reizen naar Duitsland is weer makkelijker

Reizen naar Duitsland is weer makkelijker: het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat Duitsland Nederland vanwege de dalende infectiecijfers sinds zondag niet meer als hoogrisicoland beschouwt.

Wie uit Nederland naar Duitsland reist, hoeft dus niet meer in (thuis)quarantaine. Wel moet men nog een negatieve PCR-test voorleggen en gelden er in de deelstaten verschillende maatregelen. Reizigers die volledig gevaccineerd of genezen zijn van het coronavirus, zijn in Duitsland al weer welkom zonder test en quarantaine. Zij hoeven alleen een inreisaanvraag te laten zien (https://www.einreiseanmeldung.de/#/). Nu is het nog wachten tot het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de code voor Duitsland verandert van oranje in geel.

Passend bij de heropening van het buurland heeft het Duits Verkeersbureau met de slogan “Sehnsucht – Zin in de zomer” en #DuitslandDichtbij een grote recoverycampagne op de Nederlandse markt gelanceerd. Naast een online-, socialmedia-, radio- en out-of-homepromotie hoort hier ook de vernieuwde Nederlandstalige landing page www.germany.travel/duitslanddichtbij bij. Op deze site vinden vakantiegangers verrassende tips van Duitse partnerorganisaties voor een weekendje weg, een uitstapje in de natuur of een roadtrip. Het Duits Verkeersbureau wil hiermee benadrukken: Duitsland is dichtbij, veelzijdig en toch … zo anders! Inhoudelijk draait de campagne om de drie thema`s ‘Vakantie in de natuur’, ‘Weekendje-weg’ en ‘Roadtrips’. Het vakantieland Duitsland wil hiermee inspireren om naar Duitsland te reizen, zodra het weer mogelijk is.

Belangrijkste bestemming voor Nederlanders

Nederland is al jaren de grootste markt voor incomingtoerisme in het vakantieland Duitsland en hoort daarom ook in 2021 bij de toprecoverymarkten van Germany.Travel. Duitsland is volgens onderzoek van NBTC-NIPO met meer dan 3,7 miljoen vakanties met afstand de belangrijkste buitenlandse bestemming voor Nederlanders, gevolgd door Frankrijk met 2,7 miljoen vakanties. Spanje staat op nummer 3.

In het wereldwijde crisisjaar 2020 heeft ook Duitsland 31% minder vakanties geteld. Maar de situatie was nog steeds veel beter in vergelijking met andere Europees landen. Als gevolg daarvan kon het buurland in 2020 het marktaandeel van alle buitenlandse vakanties van Nederlanders met 5% tot 21,8% verhogen. Zo bedroeg het aantal vakanties bij de oosterburen nog steeds ruim 2,56 miljoen. Het Duits Verkeersbureau verwacht deze zomer een vergelijkbaar aantal gasten uit Nederland in Duitsland en een gouden herfst (in alle opzichten).

 

 

Naast de marktspecifieke campagne lanceert de Deutsche Zentrale für Tourismus wereldwijd drie campagnes om de merkcommunicatie voor Duitsland als reisbestemming aan te scherpen. De campagne German.Local.Culture. speelt in op het toegenomen verlangen van reizigers naar authenticiteit en tradities en geeft inzicht in levende Duitse gebruiken, van handwerk tot lokale en regionale gerechten. Potentiële vakantiegangers vinden reisinformatie over vier verschillende themagebieden: ambacht, smaak, flair en groen. De microsite www.germany.travel/de/kampagne/german-local-culture/home.html fungeert als centraal inspiratie- en informatiepunt.

 

 

Het Duits Verkeersbureau bouwt ook voort op de goede reputatie van Duitsland op het gebied van duurzaamheid: Duitsland stond in 2020 in de wereldwijde top vijf van de index voor Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsbestemmingen) van de World Tourism Organization. De FeelGood-duurzaamheidscampagne, die is uitgebreid met nieuwe inhoud, bouwt hierop voort. Op de microsite www.germany.travel/nl/feelgood biedt het Duits Verkeersbureau in samenwerking met regionale marketingorganisaties en externe duurzaamheidsexperts inspiratie en staan geselecteerde accommodaties.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Voor het thema ‘wellness en ontspanning’ die in een studie van de European Travel Commission (ETC) als belangrijkste reismotivatie naar voren komt, promoot de campagne German.Spa.Tradition Duitsland als reisbestemming voor wellness en gezondheid met een lange traditie en hoge kwaliteitsnormen. Met de marketingcampagne German.Spa.Tradition wordt de 200e geboortedag van Sebastian Kneipp herdacht en wordt de aandacht gevestigd op zijn holistische gezondheidsfilosofie, die nog steeds van invloed is op het wellnessaanbod en medische en therapeutische behandelingen. De meer dan 350 gecertificeerde kuuroorden zijn van groot belang voor Duitsland als toeristische bestemming. In 2019, in de periode vóór corona, registreerde Duitsland 7,2 miljoen internationale overnachtingen in kuuroorden, wat overeenkomt met 8% van het totale aantal overnachtingen. Tegelijkertijd is er grote belangstelling voor wellness- en gezondheidsvakanties als gevolg van de pandemie.

De campagnes en German.Spa.Tradition en FeelGood gaan respectievelijk in juni en juli 2021 van start.

 

 

 

 

 

Comments are closed.