1001 avontuurlijke manieren om te overnachten in dichtbij Duitsland

Eindelijk weer de grens over deze zomer – waarom dan niet naar het allerfijnste buitenland? In Noordrijn-Westfalen (even de grens over wippen tussen grofweg Enschede en Luxemburg) krijg je nog de ruimte. Heerlijke landschappen en precies genoeg buitenlandgevoel om je thuis te voelen. Overnachten doe je dichtbij de natuur.

Kampvuurtje, stille sterrenhemel, knusse slaapzak of landelijke bedstee. Met de eigen tent of caravan op een gezellige camping of toch liever iets bijzonders? Gekke, romantische of ludieke slaapplaatsen genoeg: van glamping in luxe safari-lodge of idyllische herderswagen met veranda, tot boomhut in het bos.

V-Hotel

Wegdromen op wielen

Wat wij een ‘Pipowagen’ noemen, heet hier Schäferwagen of Bauwagen. Zomaar 3 tips. De originele herderswagen in de velden van het heuvelachtige Teutoburger Woud, vlakbij Klooster Dalheim. Bad Berleburg dan: mini-trektocht! Want daar staan ze verspreid in de ongerepte natuur. Je laat je de auto staan en wandelt met rugzak binnen twee uur naar je logeeradres. Prachtig om in de herfst vanaf je veranda te luisteren naar een burlend hert in de verte! Heel lief is de rood-witte bouwkeet met kleine keuken in Mülheim an der Ruhr. Pal aan de rivier, op het terrein van een kanoverhuur.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Glamping: heerlijk buiten leven, maar mét comfort

Op vakantie in Afrika, alleen dan in het gemütliche coulissenlandschap van het Münsterland. Probeer een van de luxe lodges van Campingpark Heidewald. Het bestaat en uiteraard is het in Duitsland: de Wellness-Camping. In Erholungspark Wehlingsheide zet je je eigen camper of tent neer, om iedere dag te ontspannen in de saunatuin met wellness voorzieningen, of aan de zwemplas met zandstrand. Meer privacy? Je krijgt de sleutels van een luxe bungalow met eigen sauna. Buitengewoon bijzonder: wakker worden met de eerste zonnestralen, bovenop een bergtop van 862 meter in het Sauerland. In je eentje of met zijn tweeën. Hoe? Een winddichte ‘Sleeperoo Cube’ bij het hooggelegen Weerstation Kahler Asten.

 

 

Onvergetelijk: nachtje boomhuis

In natuurbelevenispark Panarbora in Waldbröhl (Bergisches Land), beroemd om het prachtige boomkroonpad, mag je kiezen: toch iets te veel hoogtevrees voor een boomhuis? Dan slaap je in een Afrikaanse hut of een Zuid-Amerikaans stelthuis. Het lijkt wel zomervakantie in Zweden of Noorwegen: de boomhuizen – met eigen kano – aan het meer de Sorpesee in het groene Sauerland. Je gelooft het niet: midden in de stad Bonn heb je alleen vogels en eekhoorns als gezelschap. Geen wiebelige boshut van takken, maar een riant boomhuis van 20 vierkante meter, met balkon en badkamer! De naam is V-Hotel. Romantischer wordt het niet: het Wittgensteiner Hemelbed van een pension in Bad Laasphe, maar dan ook écht onder de blote sterrenhemel. Inclusief linnen pyjama, slaapmuts, bubbels bij het ontbijt.

 

 

Zwitsers chalet in Duits bergdorp

Een sprookjesachtig leuk vakantieadres: het autovrije, stille bergdorp LiebesGrün, bij Schmallenberg in het Sauerland. Bagagevervoer wordt geregeld – en dan maar genieten. In een stoere berghut. Nou ja, stoer, met eigen Spa en warme haard voor in de winter. Kijk niet op van een Indianen-tipi tussen de skiliften, want die zijn er ook. Een kasteel, een abdij, de grillige Rursee, verder alleen ongerepte natuur in Nationalpark Eifel, net onder Aken. Slapen doe je in een vakantiehuis aan het meer of een mooi vormgegeven loft in het bos van aanbieder Herrliche Aussichten. Adem diep in die schone lucht, want je bent in ‘Luchtkuuroord’ Heimbach.

Voor wie origineel niet vreemd genoeg is: het slaapvat en het heksenhuisje

Scandinavië begint voor de creatievelingen van Freizeitpark Wisseler See al aan de Niederrhein. Je kiest er voor glamping in een vogelnest, een houten cottage of nostalgisch getimmerd ‘Vikingvat’ in het Vikingerdorp. Net zo klein en gezellig, maar ietsje comfortabeler (verwarming voor een koele avond) zijn de vierpersoons slaapvaten op het kampeerterrein in Lindlar in het heuvelachtige Bergisches Land. Nog eentje dan: camping Kerstgenhof in Sonsbeck, net over de grens bij Venray, tussen Goch en Xanten aan de Niederrhein. Hobbithuisjes, Pods om in te slapen, sprookjesachtige Trolls die aan heksenhuisjes doen denken. Kruip maar dicht bij elkaar – de volgende morgen weer uitgerust de natuur in!

Meer inspiratie voor bijzondere ontdekkingen in Noordrijn-Westfalen vind je op www.nrw-vakantie.nl.

 

 

 

 

 

Comments are closed.