Wie worden de winnaars van de Aad Struijs Persprijs 2021?

De winnaars van de prestigieuze Aad Struijs Persprijs (ASP) 2021 worden op donderdag 3 juni 2021 in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs bekend gemaakt. De online uitreiking duurt van 17.00 tot 17.30 uur.

De genomineerden in de categorie Print zijn

Lucas Verbeke met het artikel “Hoogspanning op de grens” in Autoweek GTO
Matthijs Meeuwsen met het artikel “Van hut naar her” in AD Magazine
Hans Avontuur met het artikel “Op een ijsschots over de Zuiderzee” in AD Magazine
Joost Smets met het artikel “Hoe diep kun je zakken – Op zoek naar de dieptepunten van Nederland” in Panorama
Stephanie Pander met het artikel “Wachten op hoogwater” in Vogue Living

De genomineerden in de categorie Blog zijn

Laura van der Wal met het artikel “Ontdek Radio Kootwijk” op www.heyhoneyguide.com
Naline Roodbeen met het artikel “Backpacken in Brabant: te voet over het Pelgrimspad van Den Bosch naar Oisterwijk” op www.visitbrabant.com
Simone Wittgen met het artikel “Roadtrip langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie” op www.heyhoneyguide.com
Brigitte de Graaff met het artikel “Op avontuur in Flevoland: slapen onder de sterren” op www.reishonger.nl

De genomineerden in de categorie Foto zijn

Jurrien Veenstra met de reportage “Eilandhoppen” in Lonely Planet Magazine
Simone Wittgen met de reportage “Vliefd!” in magazine In eigen land
Stijn Hoekstra met de reportage “Het schuldige landschap” in Columbus Travel

 

 

In de categorie Foto wordt dit jaar ook de Vakantiebeurs/ASP Publieksprijs uitgereikt. Het publiek kan tot en met 1 juni op de drie genomineerden stemmen via https://www.vakantiebeurs.nl/vakantiebeurs-vakevent/publieksprijs/

De winnaar in de categorie Video en Vlog is

Jessica de Korte met de reportage “Fietsen langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie” op het youtube-kanaal Fietsvlogger. Omdat er helaas onvoldoende kwalitatieve inzendingen voor meerdere nominaties waren en deze reportage er met kop en schouders bovenuit steekt, heeft de jury Jessica de Korte direct als winnaar aangewezen.

Voor deze editie van de ASP hebben reispublicisten uit Nederland en België in totaal 100 inzendingen ingestuurd. Dat is een verrassend groot aantal omdat vanwege alle wereldwijde reisbeperkingen vanwege corona dit keer is gekozen voor Nederland als exclusief thema. Er worden net als vorig jaar weer vier prijzen uitgereikt, in de categorieën Print, Digitaal, Foto en Video/Vlog. Alle nominaties zijn te bekijken op www.aadstruijspersprijs.nl.

De printjury bestaat uit de reisjournalisten Hans Bouman, Anne Wesseling, Marcella van der Kruk en schrijfster Arita Baaijens. De blogjury wordt gevormd door de digitale reispublicisten Sandra van Bijsterveld, Antonette Spaan en Eva Hopstaken. Tot de gecombineerde foto- en videojury behoren de fotografen Frits Meyst, Michael Kooren en Chris König en videomaakster Grietje Evenwel.

 

 

De Aad Struijs Persprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen Nederlandse reisjournalist- en auteur Aad Struijs (1946-2004). De winnaars ontvangen elk een award en een geldbedrag. De ASP 2021 is mede mogelijk gemaakt door Hoofdsponsor Jaarbeurs/Vakantiebeurs en de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

 

 

 

 

 

Comments are closed.