100 inschrijvingen voor Nederland Special Aad Struijs Persprijs

Voor de Aad Struijs Persprijs 2021 (ASP) hebben reispublicisten uit Nederland en België zo’n 100 inzendingen ingestuurd. Dat is een verrassend groot aantal omdat vanwege alle wereldwijde reisbeperkingen vanwege corona deze editie is gekozen voor Nederland als exclusief thema. En Nederland is dus hot.

De Aad Struijs Persprijs

De Aad Struijs Persprijs

Drie vakjury’s kiezen nu in de 4 categorieën print, blog, foto en video de genomineerden en winnaars. De winnaars krijgen een award en een geldprijs. Omdat de Vakantiebeurs na eerder uitstel ook in april niet is doorgegaan maken we de winnaars definitief bekend op 3 juni 2021 in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs.

De printjury bestaat uit de reisjournalisten Hans Bouman, Anne Wesseling, Marcella van der Kruk en schrijfster Arita Baaijens. De blogjury wordt gevormd door de digitale reispublicisten Sandra van Bijsterveld, Antonette Spaan en Eva Hopstaken. Tot de gecombineerde foto- en videojury behoren de fotografen Frits Meyst, Michael Kooren en Chris König en videomaakster Grietje Evenwel.

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs (1946-2004). Het thema van dit jaar past perfect bij zijn, ook beroepsmatige, voorliefde voor Nederland.

 

 

De ASP heeft tot doel om zoveel mogelijk soorten publicisten een kans te geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk verhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen. Het ASP-bestuur vindt het juist in deze moeilijke tijd belangrijk om het vak van reispublicist in de schijnwerpers te zetten.

 

Lees ook dit artikel: Nominaties Aad Struijs Perspreis

 

De ASP wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Jaarbeurs Utrecht, de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en – nieuw in dit themajaar Nederland – het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC)

 

 

 

 

 

Comments are closed.