Malta mag weer toeristen uit Nederland verwelkomen

Met de versoepelingen van het reisadvies in Nederland kunnen Nederlanders sinds 15 mei jl. weer genieten van het diverse en zonnige Malta.

Geen hoogrisico gebied

Na de aankondiging van vorige week door de Deense autoriteiten, hebben de autoriteiten in Nederland vanaf 15 mei jl. ook hun reisadvies voor Malta herzien, waardoor Malta niet langer een COVID-hoogrisicogebied voor Nederland is. Dit betekent dat Nederlandse burgers bij een bezoek aan Malta niet in quarantaine hoeven. Nederlanders die naar Malta willen reizen dienen ofwel een negatieve PCR test te kunnen overleggen, of na 1 juni, een bewijs dat zij minimaal 14 dagen eerder een Corona vaccin hebben ontvangen.

 

Lees ook dit artikel: Malta herontdekt

 

“De strategie van de Maltese regering om een ​​sterke vaccinatie uit te rollen, aangevuld met beperkende maatregelen die geleidelijk worden versoepeld, zijn de belangrijkste ingrediënten achter dit uitstekende nieuws. De Nederlandse markt blijft cruciaal voor een kleine eilandstaat als Malta om kwalitatief hoogstaand toerisme naar ons land te trekken. Het op een verantwoorde manier openen van onze toeristenindustrie is de sleutel tot het verzekeren van een duurzame toekomst voor een van de belangrijkste pijlers van de Maltese economie”, aldus minister van Toerisme en Consumentenbescherming Clayton Bartolo.

 

 

MTA Chief Executive Officer, de heer Johann Buttigieg zei dat “dit alles veelbelovend is voor het toeristische seizoen van Malta deze zomer, dat op 1 juni van start gaat. We kijken ernaar uit dat meer landen hun reisadvies voor Malta herzien, zodat hun respectievelijke inwoners eindelijk kunnen beginnen met het plannen van hun broodnodige, ontspannen en veilige vakantie deze zomer. ”

Valetta

 

 

 

 

 

Comments are closed.