Emirates en flydubai bouwen voort op het netwerk vanuit Dubai

Emirates en flydubai maken hun belofte waar om reizigers meer gemak, keuze en aansluitmogelijkheden te bieden op het gecombineerde netwerk van de twee luchtvaartmaatschappijen, dat naar verwachting tegen eind mei 168 bestemmingen omvat.

Profiteren van vele voordelen

Sinds het herstel van het strategisch codeshare partnerschap begin september 2020, hebben bijna 500.000 passagiers gevlogen op het gecombineerde netwerk van Emirates en flydubai. Hierbij konden zij profiteren van geoptimaliseerde vluchtschema’s, aansluitingen en bagagetransfers via Dubai, allemaal op één enkel ticket. Topbestemmingen die via de codeshare zijn gerealiseerd zijn onder meer Kabul, Kathmandu, Kiev, de Malediven en Zanzibar.

 

 

Gebundeld netwerk

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive of Emirates Group and Chairman of flydubai vertelt: “De samenwerking tussen Emirates en flydubai blijft voortdurend groeien om reizigers een nog betere aansluiting te bieden vanuit en via Dubai naar bestemmingen in het uitgebreide wereldwijde netwerk.”

 

 

HH voegde hieraan toe: “We zien een sterke toename van het aantal passagiers en zijn verheugd om het partnerschap naar een hoger niveau te tillen door onze diensten uit te breiden naar nieuwe bestemmingen. De nauwe samenwerking tussen Emirates en flydubai komt ook Dubai ten goede als zaken-, vrijetijds- en luchtvaarthub met verbeterde connectiviteit en reisstromen binnen het gebundelde netwerk. Met name in deze tijd waarin Dubai veilig bezoekers van over de hele wereld blijft verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat beide luchtvaartmaatschappijen hun netwerken nog beter kunnen opbouwen, terwijl de weg naar herstel wordt ingeslagen.”

Verbeterde dienstregeling

Emirates passagiers reizen op codeshare vluchten naar meer dan 56 unieke flydubai bestemmingen, terwijl flydubai passagiers kiezen uit meer dan 82 Emirates bestemmingen. Daarnaast profiteren passagiers van een verbeterde dienstregeling, verspreid over 30 bestemmingen van beide luchtvaartmaatschappijen. flydubai heeft onlangs de hervatting aangekondigd van vluchten naar 12 bestemmingen in Rusland, vijf steden in Iran, evenals vluchten naar seizoensgebonden bestemmingen in Georgië, Turkije en Montenegro. Naar verwachting worden er in de komende maanden nog meer bestemmingen aangekondigd, naarmate landen hun grenzen openstellen voor zaken en toerisme.

Aanbod aan vluchtschema’s

Beide luchtvaartmaatschappijen blijven hun aanbod uitbreiden met 16 extra landen die worden opengesteld voor internationaal toerisme zonder quarantaineplicht, onder meer: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië, Bulgarije, Kroatië, Djibouti, Finland, Georgië, Kirgizië, Roemenië, Servië, Tanzania, Oekraïne en Oezbekistan.*

Sneller en veiliger reizen

Vanaf 21 mei genieten Emirates passagiers van een nog aangenamere ervaring met verbeterde dienstregelingen en verbindingen naar 22 flydubai bestemmingen vanaf Terminal 3. Bestemmingen zijn onder andere Basra, Belgrado, Boekarest, Kiev, Odesa, Praag, Salalah, Sofia en Zanzibar.

Emirates en flydubai bieden reiservaringen en inflight services die gericht zijn op de individuele waarden van elk merk, met prioriteit voor de gezondheid en veiligheid van reizigers en werknemers. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben uitgebreide biosafety-maatregelen geïmplementeerd tijdens de gehele reis. Dit omvat onder meer verbeterde sanitaire voorzieningen en ultramoderne HEPA-filters aan boord. Een groot deel van de bemanning en de piloten van beide luchtvaartmaatschappijen zijn eveneens volledig gevaccineerd.

Voor passagiers die via Dubai naar hun eindbestemming reizen, wordt de overstaptijd tussen Terminal 3 van Emirates en de activiteiten van flydubai in Terminal 2 korter.

Frequent flyer voordelen – meer opties voor passagiers

Het Emirates Skywards programma – het gezamenlijke loyaliteitsprogramma van Emirates en flydubai – blijft groeien in het aantrekkelijke aanbod. Voor de loyale frequent flyers breidt Emirates Skywards de Tier Status van Silver, Gold en Platinum leden uit tot 2022.

 

 

De geldigheid van alle Skywards Miles is ook verlengd tot 31 augustus 2021, waardoor Skywards leden meer mogelijkheden hebben om ze te gebruiken voor een uitgebreid scala aan vlucht- en partnerbeloningen en andere privileges. Bovendien biedt Emirates Skywards leden de kans om dubbele Tier Miles te sparen op alle Emirates en flydubai vluchten die tot 30 juni worden geboekt voor reizen tot 30 december 2021. * Reizigers wordt dringend verzocht om de criteria en de specifieke toelatingseisen van elke bestemming te controleren alvorens reisarrangementen te maken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.