Een vakantiewoning huren blijft de trend voor 2021

Een vakantiewoning huren blijft de trend voor 2021. Nederland lijkt positief gestemd het nieuwe jaar in te gaan op het gebied van vakanties. Zo ziet Belvilla het aantal gemaakte boekingen voor een vakantiehuis begin dit jaar stijgen met 40% ten opzichte van de week ervoor.

De cijfers voor het voorjaar stijgen het hardst. Gevolgd door de boekingen voor de zomervakantie, vooral door de mogelijkheid tot gratis annuleren. De specialist op het gebied van vakantiehuizen zet de top 5 opvallende trends voor 2021 op een rij.

1. Het jaar van het vakantiehuis

De trend om op vakantie te gaan in een vakantiehuis houdt aan in 2021. Dat betekent dat mensen nog altijd kiezen voor de veiligheid van hun eigen bubbel of een select gezelschap. Met een eigen keuken spelen ze op zeker, niet wetende of de horeca open zal zijn. Een ruim huis met een tuin, een eigen zwembad, privacy… het biedt vrijheid in tijden waarin dit beperkt is. Veel vakantiegangers ontvluchten de dagelijkse sleur ook door het boeken van een ‘natuur retreat’; een huis midden in natuur. Aangezien thuiswerken de nodige flexibiliteit met zich meebrengt wordt een vakantiehuis ook vaak gekozen als ideale ‘thuiswerk’ locatie. Zo kunnen gasten vakantie en werk combineren.

 

 

2. Boekingen mei en zomer

In het nieuwe jaar is de drang om vooruit te kijken naar de volgende vakantie groot. Dat is ook te zien aan het aantal boekingen voor het voorjaar van 2021. Voor de zomermaanden is het nog wat afwachten. De mogelijkheid tot gratis annuleren geeft de consument vertrouwen om te boeken. Vakantiegangers willen er ook snel bij zijn om het gepaste vakantiehuis te vinden, voordat alles volgeboekt zal zijn. Zelfs voor Kerst 2021 komen er al een flink aantal boekingen binnen.

3. Populaire bestemmingen onder Nederlanders

Na opeenvolgend Duitsland en Denemarken staat Nederland op een derde plek van populaire bestemmingen onder Europeanen. Onder de Nederlanders zijn de landen, Nederland, België en Frankrijk, nu favoriet. In Nederland zijn de provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant het meest populair.

 

 

”De boekingen van Nederlanders naar de altijd geliefde Zuid-Europese landen, Spanje, Italië en Frankrijk, lopen nog achter. Veel vakantiegangers zijn nog voorzichtig met het boeken van buitenlandse bestemmingen. Deze boekingen zijn nog niet op hetzelfde niveau als vorig jaar voor COVID-19, maar wij zien elke dag een toename. Wij verwachten dat deze resultaten snel zullen wijzigen zodra de maatregelen versoepelen”, licht Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla, toe.

4. Voorlopige cijfers 2021

Belvilla ziet in het nieuwe jaar een stijging van het aantal boekingen voor het komende jaar. Zo groeide het aantal boekingen vorige week met 39% voor de Nederlandse markt. De voorjaarsboekingen voor de Nederlandse markt groeiden vorige week zelfs met 59%. Nederlanders willen er zeker van zijn een geschikte woning te vinden, voordat alles is volgeboekt.

5. Lucratief om eigen huis te verhuren

In 2020 kwamen er maar liefst bijna 5000 woningen bij in het portfolio van Belvilla in Europa. Het verhuren van een vakantiewoning was zeer lucratief, hierdoor bleek het kopen van een tweede huis een goede investering. Ook dit jaar verwacht de specialist op het gebied van vakantiehuizen nog een stevige toename, wat nodig zal zijn om iedereen voldoende keuze te bieden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.