Daarom zullen de Franse bergen nooit vervelen

De Franse bergen gaan nooit vervelen. De Pyreneeën, de Alpen, het Centraal Massief, de Vogezen, de Jura en het gebergte op Corsica, stuk voor stuk hebben deze imposante reuzen een eigen karakter dat ook weer varieert naargelang het seizoen. Wanneer je er ook heen gaat, er staat je altijd weer een verrassing te wachten.

Wat wel hetzelfde blijft, is de eeuwige verwondering die de bergen oproepen met hun hoge pieken, valleien, prachtige meren, uitgestrekte vlaktes, ongerepte natuur en bijzondere flora en fauna. Hoe vul je deze zomer je vakantie in? Wij hebben wel wat suggesties!

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Adem in, adem uit

Besluit je om jezelf eens flink in de watten te laten leggen, dan ben je in de bergen op de juiste plek. Na een bezoek aan de thermen van Saint-Gervais, yogalessen of een sessie “sylvotherapie” voel je je weer als herboren! Ook de aromatische en geneeskrachtige kruiden die worden verkocht rondom Gérardmer zullen je gezondheid een flinke boost geven. Vanwege het brede aanbod aan accommodaties waar je je innerlijke rust kunt vinden, is maximale ontspanning gegarandeerd.

 

Lees ook dit artikel: E-biken in de Franse bergen

 

En… actie!

Kun je juist niet stilzitten? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om je energie kwijt te kunnen. Zo zijn er nieuwe mountainbikeroutes, zoals in Les 7 Laux, maar kun je ook met het gezin een leuk boomklimparcours afleggen of van een tokkelbaan af roetsjen. En wat dacht je van een (nacht)wandeling, een uitdagende via ferrata of “hotjumping”? Je kunt ook de omgeving al steppend verkennen of met de Swincar, een elektrische terreinwagen.

 

 

Mediamagazine

Benieuwd wat de Franse bergen deze zomer nog meer voor je in petto hebben? Zoek het mediamagazine en doe ideeën op voor je volgende reis. Let wel: vanwege de gezondheidssituatie kunnen er zaken wijzigen. Informeer daarom bij de lokale VVV-kantoren voor de meest actuele informatie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.