Vernieuwde brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’

Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen de brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’ ontwikkeld. De gratis brochure biedt de bezoeker een totaalbeeld van het toeristisch aanbod van Sittard-Geleen.

De 72 pagina’s dikke brochure bevat onder andere informatie over de ‘must do’s’, natuurgebieden, attracties en bezienswaardigheden, funshoppen, evenementen, kunst & cultuur, bourgondisch genieten, verhalen over markante personen, leuke tips en een plattegrond van de stadswandeling Sittard en de drielanden fietsroute. De brochure is op maandag 3 mei officieel aangeboden aan wethouder Pieter Meekels (toerisme) van Sittard-Geleen. Dat gebeurde in de Jardin d’Isabelle in Sittard, de tuin die de voorpagina van brochure siert. ‘Dit is Sittard-Geleen’ is vanaf nu verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg shops en gratis te downloaden.

Een stad om lief te hebben

Sittard-Geleen heeft het allemaal. Zo staat de historische binnenstad van Sittard bekend om de prachtige monumentale panden, karakteristieke vakwerkwoningen, slingerende winkelstraten en het knusse marktplein vol terrassen en restaurants. Het nieuwe en eigentijdse centrum van Geleen staat voor comfortabel en gemakkelijk shoppen. En even buiten de stedelijke centra liggen de pittoreske Maasdorpen, zoals Grevenbicht, Obbicht en Schipperskerk met hun eigen charme en identiteit.

 

Lees ook dit artikel: Alles Kids in Zuid-Limburg

 

Sittard-Geleen is bovendien favoriet bij veel wandelaars en fietsers door de vele bossen, parken en stadstuinen. Zo kan er worden genoten van het Geleenbeekdal, RivierPark Maasvallei, geheime tuinen, monumentale parken en meer. Sittard-Geleen betekent ook pret en plezier voor iedereen. Zo kan men genieten van het prachtige dierenpark Kasteelpark Born, klimmen, schaatsen, laser gamen, outdoor escape tocht maken en zelfs wandelen met een dromedaris! Meer cultureel ingesteld? Ga eens een dag naar het theater, filmhuis of de bijzonder musea van de Domijnen. Tel daarbij op de vele grote en kleine evenementen die hier jaarlijks worden georganiseerd zoals de St. Joepmarkt, het Oktoberfeest, het St. Rosafestival, Wèntjerdruim en de Gelaender-Kirmes en je begrijpt waarom Sittard-Geleen meer dan het ontdekken waard is!

 

 

Op de kaart

Dankzij de handige overzichtelijke plattegrond is snel duidelijk waar alle toeristische plekken zich bevinden. Daarbij bevat de brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’ een plattegrond van de historische stadswandeling Sittard en de drielanden fietsroute, zodat iedereen de groene omgeving direct kan gaan ontdekken.

Meer informatie

De brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’ is verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg shops en servicepunten. Of download de brochure gratis via www.visitzuidlimburg.nl. Binnenkort verschijnt ook een Engelse en een Duitstalige versie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.