Emirates en Dubai Health Authority starten met digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers voor reizigers uit de VAE

Emirates en de Dubai Health Authority (DHA) zijn begonnen met de implementatie van volledige digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers met betrekking tot tests en vaccinaties voor reizigers die in de VAE verblijven. Deze vooraanstaande ontwikkeling maakt reisprocedures makkelijker, verkort wachttijden en vergroot de efficiëntie.

Digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers

Passagiers van Emirates die in Dubai een PCR-test hebben ondergaan, kunnen ervoor kiezen in te checken zonder hun fysieke Covid-19 PCR-testrapport te hoeven tonen. Bovendien kunnen reizigers die hun Covid-19 vaccinatie hebben ontvangen in een DHA-gezondheidscentrum in Dubai hun documenten laten synchroniseren tijdens het inchecken voor de vlucht. De nieuwe verificatieprocedures maken een veilige en snellere afhandeling mogelijk voor reizigers die vertrekken vanaf Dubai International Airport. Die informatie wordt vervolgens afgestemd op de inreisvoorwaarden van de bestemming.

 

 

Emirates verwerkt alleen de relevante informatie die specifiek betrekking heeft op de Covid-19 toelatingseisen van de bestemming van de reiziger. Zodra de check-in formaliteiten zijn afgerond, wordt de informatie met betrekking tot de medische dossiers van Covid-19 direct uit de Emirates-systemen verwijderd.

Samenwerking Emirates met Dubai Health Authority

De integratie komt minder dan twee maanden na de ondertekening van het MoU tussen Emirates en de Dubai Health Authority, en is de eerste overeenkomst in de geschiedenis tussen een luchtvaartmaatschappij en een gezondheidsautoriteit van de overheid. Dankzij de integratie is Dubai ook een van de eerste steden ter wereld waar Covid-19 tests en vaccinaties van passagiers volledig digitaal worden geverifieerd.

Efficiëntie en veiligheid voorop

Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates Airline, zei: “De regering van de VAE is enorm ondersteunend geweest en is een van de vooraanstaande spelers in het gebruik van technologie en digitale toepassingen. Dit initiatief is in lijn met de visie van de regering en we zijn verheugd om deze stap te zetten binnen de luchtvaartsector en samen te werken met DHA in het koppelen van onze systemen om zo de reizigerservaring te verbeteren door het verwerken van de relevante documenten op een efficiëntere, veiligere en effectievere manier. Ons partnerschap met de Dubai Health Authority voor het beheer van passagiersreizen is uniek en is een eerste stap naar andere initiatieven die in de nabije toekomst worden gelanceerd. Dit is een bewijs van de vooruitstrevende aanpak van Dubai bij het leveren van innovatieve digitale oplossingen voor alle aspecten van de dienstverlening.”

Papierloze gezondheidzorg

Ahmed Al Nuaimi, CEO van Joint Corporate Support Services bij de DHA vertelt: “De Dubai Health Authority (DHA) heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet voor papierloze gezondheidszorg om het gemak voor de patiënt te vergroten en de zorgverlening verder te verbeteren. Sinds het begin van de Covid-19 pandemie hebben we het gebruik van digitale gezondheidszorg ingezet en gestimuleerd. De strategische vooruitziende blik om te investeren in digitale gezondheidszorg heeft vandaag de deur geopend voor een dergelijke baanbrekende integratie. Deze samenwerking helpt direct bij het stroomlijnen en vergemakkelijken van reizen en zal ook zorgen voor de validatie van alle noodzakelijke Covid-19 dossiers.”

Strategische investering

Kleitham Ali Al Shamsi, directeur IT bij de Dubai Health Authority benadrukte dat de strategische investering en focus van DHA op gezondheidszorgtechnologie niet alleen in de gezondheidssector, maar ook in de reissector aanzienlijke voordelen heeft: “Deze samenwerking versterkt het idee dat technologie het potentieel heeft om luchtvaartmaatschappijen veilig, gemakkelijk en effectief te helpen bij het ontvangen van de geverifieerde Covid-19 testresultaten en vaccinatiegegevens. Vanaf het begin van de Covid-19 pandemie heeft DHA onophoudelijk gewerkt om alle laboratoria die Covid-19 testresultaten verwerken in Dubai te verbinden met DHA’s Outbreak Management systeem, deze integratie is vandaag van cruciaal belang geweest om zo’n unieke integratie met Emirates Airline te helpen ontwikkelen.”

Nieuwste bedrijfspraktijken

De samenwerking van Emirates met de Dubai Health Authority is een andere manier om passagiers een efficiënte ervaring te bieden en te voldoen aan de huidige veiligheidseisen, waardoor reizen efficiënt en comfortabel wordt. Emirates is een van de luchtvaartmaatschappijen die de nieuwste bedrijfspraktijken en toepassingen heeft geïntroduceerd om het internationale reizen een nieuw leven in te blazen. In de komende maanden zal in de volgende fase van de digitale verificatie een veilige integratie van gezondheidsdossiers binnen de IATA Travel Pass plaatsvinden om het reizen voor passagiers te vergemakkelijken.

 

 

Passagiers die buiten Dubai PCR-testen of vaccinaties hebben ontvangen, moeten bij het inchecken hun reisdocumenten fysiek tonen. Sommige bestemmingen vereisen dat reizigers fysieke documenten bij zich hebben tijdens hun reis. Reizigers wordt aangeraden de meest recente inreisvoorwaarden voor hun bestemming te controleren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.