KLM introduceert wifi op Europese vluchten

KLM is gestart met het installeren van wifi-technologie op een deel van de Boeing 737-vloot. Passagiers kunnen vanaf vandaag kennismaken met internet op Europese KLM-vluchten. De eerste Boeing 737-800 is namelijk voorzien van deze service.

Viasat

KLM is hiervoor een samenwerking aangegaan met communicatiebedrijf Viasat, dat de benodigde technologie levert en onderhoudt. In totaal worden achttien Boeing 737-800’s van KLM voorzien van de wifi-apparatuur van Viasat. Eind dit jaar moet de installatie voltooid zijn, is de planning.

 

 

KLM blijft investeren in het product aan boord, zodat we aan de verwachtingen van onze klanten kunnen blijven voldoen en sterker uit de crisis komen.

Wifi aan boord is een belangrijke service waar klanten tijdens hun gehele reis over willen beschikken.

“Op de intercontinentale vluchten wordt al veelvuldig gebruikgemaakt van KLM’s internetservice. Met deze samenwerking met Viasat zorgen we ervoor dat onze klanten ook op Europese vluchten online kunnen zijn”, aldus Boet Kreiken, EVP Customer Experience.

Gratis messaging

De internetverbinding is mogelijk door de smartphones en tablets van passagiers direct te verbinden met de Europese satelliet van Viasat. Tijdens de vlucht biedt KLM de keuze tussen drie internetpakketten: Messaging, Surf en Stream.

 

 

Passagiers kunnen met Messaging kosteloos berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, et cetera. Wie meer data wil verbruiken, kan dat tegen betaling doen en kiezen uit Surf of Stream. De keuze van het pakket wordt bepaald door de behoefte van de klant. Wie bijvoorbeeld films wil bekijken, kiest voor Stream, wie online wil winkelen of nieuwsartikelen lezen, heeft genoeg aan Surf. De internetpakketten kunnen tijdens de vlucht worden aangeschaft via het KLM-portal.

KLM-portal: meer flexibiliteit en controle over de reis

Het KLM-portal biedt niet alleen toegang tot internet, maar ook upgrades voor doorverbindingen en retourvluchten, service bij vertragingen en annuleringen, en diensten van reispartners, zoals het boeken van excursies. Dit geeft de klant meer flexibiliteit en controle over de reis.

Een passagier die bijvoorbeeld door vertraging zijn aansluiting dreigt te missen, kan aan boord al de volgende vlucht omboeken naar een later tijdstip via het KLM-portal. En een economy class-reiziger die op de terugreis graag Economy Comfort wil vliegen, kan dit tijdens de heenreis regelen in het portal (op voorwaarde van beschikbaarheid).

Na het verbinden met het wifi-netwerk aan boord zijn niet alleen de functionaliteiten op het KLM-portal toegankelijk, maar zijn ook de KLM-app en KLM.com kosteloos te gebruiken. Het portal is hetzelfde op alle toestellen, zodat de klant overal dezelfde gebruikerservaring heeft.

Alle intercontinentale toestellen in 2022

KLM biedt al wifi aan aan boord van de Boeing 787- en Airbus A330-vloot en is bezig met het inbouwen ervan bij de Boeing 777-toestellen. Op dit moment is 81 procent van de intercontinentale vloot voorzien van internet. In het eerste kwartaal van 2022 hebben passagiers aan boord van alle intercontinentale vliegtuigen naar verwachting toegang tot internet.

 

 

 

 

 

Comments are closed.