Binnenkort kun je mogelijk met de nachttrein naar Praag reizen

Stap ’s avonds op de trein in Brussel of Amsterdam en wordt de volgende ochtend wakker in Praag. European Sleepers en RegioJet willen in het voorjaar 2022 een nachttrein laten rijden tussen de steden Brussel en Praag via Amsterdam en Berlijn. De nachttrein is een duurzame manier voor het maken van een stedentrip naar Praag en kan als startpunt worden gebruikt voor een treinreis in Tsjechië.

Nachttrein naar Praag

Begin april liet European Sleepers weten dat ze in het voorjaar 2022 een nachttrein willen laten rijden tussen de steden Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag. Het doel van de trein is om meer mensen op een duurzame manier te laten reizen en te laten zien hoe prettig en efficiënt de nachttrein is als vervoermiddel.

 

 

De trein moet 3 keer per week gaan rijden en zal in de avond vertrekken en de volgende morgen in Praag aankomen. Hetzelfde geldt voor de terugreis. De prijzen en de reistijd zijn nog onbekend, maar European Sleepers liet weten dat ze de concurrentiestrijd met het vliegtuig aandurven.

 

 

Aankomen in het hart van Europa

De nachttrein naar Praag zal voor veel treinliefhebbers en voorstanders van duurzaam reizen een uitkomst zijn. Reizigers arriveren midden in het centrum van Praag en kunnen eenvoudig hun treinreis voorzetten naar een andere bestemming. Vanuit het hoofdstation van Praag gaan er treinen naar Wenen, Krakau en talloze plaatsen in het land zelf. Het is bijvoorbeeld anderhalf uur reizen naar de bierstad Pilsen en de Moravische stad Brno is binnen 3 uur te bereiken met een trein van RegioJet, Leo Express of České dráhy.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Tips voor een treinreis door Tsjechië

Praag is een perfect start- en eindpunt voor een treinreis door Tsjechië. Het land heeft het dichtste spoorwegennetwerk van Europa. Vele dorpen en zelfs natuurparken zijn te bereiken per trein. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld de volgende treinroute afleggen naar de natuurparken Boheems Zwitserland en Boheems Paradijs. Vanuit de stad Liberec zijn er bovendien leuke uitstapjes zoals naar de berg Ještěd en het IJzergebergte.

 • Praag – Děčín (± 1:30 uur)
 • Děčín – Liberec (± 2 uur)
 • Liberec – Jičín (± 2 uur)
 • Jičín – Pardubice (± 2 uur)

Een treinreis naar Tsjechische steden kan natuurlijk ook. Maak vanuit Praag een rondreis naar enkele gezellige studentensteden in Moravië. Deze vijf bestemmingen zijn uitstekend te bereiken per trein:

 • Praag – Pardubice – Ostrava (± 4 uur)
 • Ostrava – Olomouc (± 1 uur)
 • Olomouc – Brno (± 2 uur)
 • Brno – Valtice (± 1 uur)

Na Praag wordt de stad Český Krumlov het meest bezocht. Deze historische stad is gelegen in het zuiden van Bohemen en is via České Budějovice goed te bereiken per trein. Vanuit Český Krumlov kan de treinreis vervolgd worden naar het Nationale Park Boheemse Woud. Dit traject is één van de mooiste van Tsjechië en gaat door bossen, langs veenmoerassen en kleine stationnetjes. Vanuit het natuurpark gaat er een trein naar Pilsen. Hiervandaan is het mogelijk om een trein terug te nemen naar de Tsjechische hoofdstad.

 • Praag – České Budějovice – Český Krumlov (± 3 uur)
 • Český Krumlov – Kubova Huť in het Boheemse Woud (±2:20 uur)
 • Boheemse Woud – Pilsen (±2:40 uur)
 • Pilsen – Praag (± 1:30 uur)

Een handige site voor het openbaar vervoer in Tsjechië is www.idos.cz Benieuwd naar meer treinbestemmingen in Tsjechië? Ontdek ze hier. Zie voor meer tips en mooie plekken “Het beste van Tsjechië

 

 

 

 

 

Comments are closed.