Fietsen en wandelen in Frankrijk

Trek je wandelschoenen maar alvast uit de kast of poets je stalen ros, want op 23 en 24 april vindt de jaarlijkse Fiets en Wandelbeurs plaats. Via een digitaal en interactief platform kun je net als andere jaren lezingen bijwonen, stands bezoeken en advies vragen aan de experts uit Frankrijk. Frankrijk is uiteraard ook van de partij vanwege zijn vele fantastische fiets- en wandelroutes voor jong en oud, beginners en gevorderden. Atout France en onderstaande Franse partners staan te popelen je hier meer over te vertellen.

La Dolce Via

Auvergne en Alpen Mont Blanc

Voor fietsers en E-bikers heeft deze Franse regio twaalf véloroutes en voies vertes in de aanbieding, waaronder de ViaRhôna, de Voie Bleue, de Via Allier en de GTMC. Mountainbikers kunnen zich hier ook helemaal uitleven met meer dan 13.500 km aan uitgezet parcours! Wandelaars kunnen kiezen uit zeventien grote routes, zoals trajecten naar Santiago de Compostella, de grande traversée van de Alpen en de lavendelroutes.

La Voie Bleue

La Voie Bleue, ook wel Moselle-Saône à vélo, is een heerlijk lange fietsroute tussen Luxemburg en Lyon. Hij kent weinig hoogteverschillen en is zeer goed aangegeven. Eerst kronkelt het parcours mee met de Moezel, daarna rijd je een tijd langs het Kanaal van de Vogezen. De Saône brengt je uiteindelijk in Lyon. Krijg je er maar geen genoeg van? Hierna zou je met de ViaRhôna nog door kunnen fietsen naar de Middellandse Zee!

Ardèche

Wie Ardèche zegt, zegt fietsvakantie. Er zijn zoveel mogelijkheden! Zo heb je de La Dolce Via, een aangename route van 90 km lang over een oud spoortraject die verkozen is tot Fietsroute van 2020. Of wat dacht je van La Grande Traversée de l’Ardèche voor mountainbikers? 5.569 meter klimmen en 4.000 meter dalen: dat is niet mis! Onderweg kun je genieten van Les Vans en de Gorges de l’Ardèche. Je kunt er ook de Via Ardèche fietsen of een gedeelte van de ViaRhôna.

 

 

Samoëns – Montagnes du Giffre, Alpen Mont Blanc

In de Montagnes du Giffre kom je helemaal op adem. Wandel met uitzicht op de Mont Blanc, langs de rivier Le Giffre of door de schilderachtige dorpjes in de bergvallei. Een puur, groen en ongeschonden gebied waar je in alle seizoenen terecht kunt voor allerlei activiteiten: te voet, op de fiets, met de parapente, in en op het water. Het kan niet op!

Corsica

“Het Mooie Eiland” – niets is minder waar: het is het groenste, gevarieerdste en meest bergachtige eiland in het mediterrane gebied. Door de combinatie van zee, bergen, cultureel erfgoed en gastronomie is er voor ieder wat wils, ook voor fietsers en wandelaars. Bovendien vind je hier geen massatoerisme: overal regeert de menselijke maat. Er is dan ook veel aandacht voor duurzaam en verantwoord toerisme.

 

 

Calvi Balagne, Corsica

In het noordwesten van Corsica vind je de droombestemming Calvi-Balagne. Als wandelaar – van welk niveau ook – kom je hier altijd aan je trekken. Sommige Corsicaanse tochten hebben een grote reputatie, zoals de (zware) GR20 vanaf Calenzana. Maar overal zijn mooie paden, soms vlak bij zee, soms hoog in de bergen. Voor mountainbikers zijn circuits met een totale lengte van 220 km aangelegd. Fans van cultuur en wijn kunnen de informatieve Route des Vins en Route des Artisans volgen om wijnmakers en andere vaklieden te ontmoeten.

La Propriété Caillebotte, regio Parijs

Net onder Parijs ligt dit prachtige buitenhuis van de artistieke familie Caillebotte. Het domein van 11 hectare ligt pal aan de Scandibérique, het Franse deel (1700 km) van de EuroVelo 3 die het Noorse Trondheim verbindt met het Spaanse Santiago de Compostella. Parkeer je fiets en bezoek het 19e-eeuwse huis en een tentoonstelling in de Ferme Ornée, gevolgd door een kopje thee of heerlijke maaltijd in restaurant-theesalon l’Orée du Parc.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 23 en 24 april en wordt online gehouden. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €3 korting en betaal minder dan op de dag van de beurs zelf.

Klik hier voor kaartjes met korting

 

 

 

 

Comments are closed.