Drie hotels voor een heerlijk avondje uit met gastronomisch diner

Met de lente en de meivakantie in aantocht, begint het verlangen naar reizen steeds groter te worden. Nederlanders willen er even tussenuit, naar buiten en genieten van het mooie weer. Het afgelopen jaar hebben we al even kunnen ontdekken hoe mooi ons kleine kikkerlandje is, maar Nederland heeft nog veel meer te bieden.

Daarom deelt Logis Hotels, de toonaangevende en onafhankelijke hotel- en restaurantketen in Europa, drie heerlijke hotels voor de ideale staycation in een mooie natuurlijke omgeving en met unieke restaurants, waarvan nu genoten kan worden op de kamer. Private dining it is!

Kom tot rust in het Friese Oldeberkoop

Hotel & Restaurant Lunia is een historisch familiehotel uit 1861 en heeft achttien kamers. Hier kun je echt even ontspannen, serene rust staat hier namelijk centraal. De ruime kamers zijn erg kleurrijk ingericht, waardoor er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd in alle achttien hotelkamers. Daarnaast heeft het hotel een privé wellness waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. De ideale plek om weer helemaal op te laden. Het à-la-carte-restaurant van hotel Lunia is ook een pareltje. Het restaurant staat onder leiding van de jonge, enthousiaste en ambitieuze chef-kok Jelle Pebesma. Hier wordt gekookt op klassieke Franse wijze met een eigen hedendaagse touch. Laat je tijdens het diner verrassen door lokale en mooie seizoensproducten. Ook in de omgeving van het hotel is het heerlijk ontspannen, het ligt namelijk aan de rand van de lommerrijke Friese bossen en het nationaal park Drents-Friese Wold ligt slechts op vijftien minuten rijden afstand. Hierdoor kunnen wandel- en fietsliefhebbers genieten van een ruim aanbod aan wandel- en fietsroutes vanuit hotel Lunia. Hier ben je er echt even tussenuit in een groene en natuurlijke omgeving!

Laat je culinair verrassen in Ruurlo

Forrest Hotel De Tuinkamer is van oorsprong een boerderij en is door de jaren heen omgebouwd tot een klein en luxe hotel met negen comfortabele hotelkamers. Het hotel staat bekend om het veelvuldig bekroonde restaurant in de serre van de Tuinkamer, dit culinaire hoogstandje wil je dan ook absoluut niet missen. Hier zullen de smaakpapillen namelijk een enorme smaakexplosie beleven.

Het restaurant is al meerdere keren verschenen in diverse culinaire gidsen en onderscheidt zich sinds 2014 met Table Distinguée, de felbegeerde erkenning voor het allerhoogste niveau van excellentie en verfijnde keuken. Onder leiding van souschef en aankomend Chef-kok Roel Sieverink wordt hier eerlijk en zonder kunstmatige toevoegingen gekookt en waar mogelijk wordt er gewerkt met producten uit de streek.

 

 

Ook staan er diverse klassieke Franse gerechten op het menu en is er voor de kreeftenliefhebbers een aparte kreeftenkaart, dat is pas genieten! En dit is nog niet alles, de omgeving van het hotel is ook echt prachtig. De Achterhoek staat vooral bekend om de rust en het mooie eeuwenoude coulisselandschap. Er zijn veel fiets- en wandelroutes en er bevinden zich diverse golfbanen in de omgeving. Daarnaast ligt het Nationaal Park de Veluwe, waar ook heerlijk gewandeld kan worden. De ideale plek voor een staycation dus!

Beleef de Achterhoekse gastvrijheid in Vorden

Bij Hotel & Restaurant De Gravin van Vorden wordt de Achterhoekse gastvrijheid, persoonlijke aandacht en cultuur benadrukt. Het staat bekend als een sfeervol ‘vintage’ hotel met veertien ruime hotelkamers. Alle kamers beschikken over een heerlijke badkamer met douche en bad, flatscreen-tv en WiFi. Wat erg uniek aan dit hotel is, is dat het ook een tuinhuis heeft. Deze staat in de ruime tuin van het hotel en heeft een grote huiskamer en een fijn ruim balkon. Ideaal voor gezinnen! Daarnaast staat het restaurant van het hotel bekend om de hoge kwaliteit, het is werkelijk een waar culinair genoegen.

 

 

’s Zomers kun je hier genieten van vooral regionale Zuid-Franse gerechten op de kaart en ’s winters van de Nederlandse en Achterhoekse wildgerechten. Vorden ligt midden tussen de bossen en landerijen, vanaf hier is er een groot aanbod aan wandel- en fietsroutes. Trek de wandelschoenen dus maar aan of neem de fiets mee achter op de auto! Maak de bekende ‘Achtkastelen’ fietsroute of de natuurmonumenten-wandeling naar het landgoed van het kasteel Hackfort en geniet van de natuur om je heen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.