5x wandelen in Nederland

Uiteraard mag je nu klagen dat je nog steeds niet op vakantie kunt. Het is nog steeds beter voor onze gezondheid en om de risico’s laag te houden. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg in Nederland. In ons landje kun je heerlijk wandelen op schitterende plekken. Zowel van noord naar zuid als van oost naar west Nederland. Dit zijn de 5 wandeltips van onze wandel redactie.

Wandelen met Paul

 

Hoenderloo

De plaats Hoenderloo op de Veluwe is vanuit heel Nederland eenvoudig bereikbaar voor een (halve) dag wandelen. Centraal gelegen op de Veluwe maakt het deze plaats tot een fijn startpunt om het glooiende landschap te bewonderen. Smeer je lunch, pak je rugtas en wandelschoenen en plan een urenlange wandeling. Dit stuk Veluwe is niet alleen nu de moeite waard. Zeker in de winter is het een sprookje om te bezoeken. En wil je toch blijven slapen? In en rondom Hoenderloo zijn tientallen accommodaties te huur voor alle budgetten.

Hoenderloo in de winter

 

Zilte polders en heide bossen

Naar België op vakantie gaan is nog niet mogelijk. Het advies van de Nederlandse overheid is nog steeds “niet reizen of boeken tot 15 mei 2021”. Als we dan straks weer kunnen gaan dan is het Waasland in Oost-Vlaanderen de regio die op jouw bucketlist moet staan. “De wandel troeven van het Waasland zijn namelijk een publiek geheim”, zegt Leentje Grillaert van Toerisme Oost-Vlaanderen. “De meeste mensen zien het Waasland vooral als een fietsregio. Maar met de lancering van 2 wandelnetwerken staan de poorten naar het Waasland nu ook wijd open voor wandelaars. En dat gaat vanaf de zilte polders in het Grenspark Groot Saeftinghe, tot aan de heide bossen en meersen van de Moervaartvallei.

 

 

Verbaas je het ene moment over de schepen die op de Schelde voorbijglijden en het andere moment over natuurgebieden met niets dan groene natuur.

 

Fiets & Wandelbeurs

Ook de graag bezochte Fiets en Wandelbeurs zal dit jaar digitaal plaatsvinden. Een beurs waar je met bestemmingen van gedachten kunt wisselen is nog niet mogelijk of toegestaan, helaas. Maar de Fiets & Wandelbeurs is in 2021 virtueel. Je koopt een kaartje en zo kun je toch, vanuit je eigen luie stoel, de vele bestemmingen & touroperators bezoeken en met ze chatten of videobellen.

 

 

Het voorbereiden van de wandelreis die je altijd al hebt willen maken wordt daarmee makkelijker dan ooit gemaakt. Zeker als je met z’n tweeën bij de computer zit en de iPad bij de hand hebt kun je direct op Google informatie opzoeken en dit delen met de vertegenwoordiger van de bestemming waar jij heen wilt.

 

Virtueel wandelen over Keukenhof

Keukenhof deelt dit jaar via social media hoe de tulpen en andere bloemen in bloei staan. Ook laten de medewerkers via video hun favoriete plekken zien in Keukenhof. Met deze video’s wordt het bijna mogelijk om in 2021 virtueel door de Keukenhof te wandelen. Geniet mee met onderstaande video en laat je nordic walking stokken thuis staan.

 

Wandelen langs een mogelijk prijswinnende route

Het Pad van de Vrijheid is een wandelroute van maar liefst 150 kilometer rondom de Gelderse plaats Wageningen. Deze route is opgedeeld in 13 kortere etappes. Zo kun je kiezen uit stukken van 9 tot 19 kilometer in lengte. Gedurende de wandeling leer je al wandelend over gedenkplekken uit de Tweede Wereldoorlog, vrijheid herdenken, ervaren en beleven. Het Pad van de Vrijheid voert je langs de plaatsen Wageningen, Rhenen, Oosterbeek & de Betuwe. Startpunt van de route is Hotel de Wereld in Wageningen. Hier werden 76 jaar geleden de capitulatie onderhandelingen gevoerd.In de naastgelegen aula werd een dag later de vrede getekend en was de Tweede Wereldoorlog historie.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 23 & 24 april 2021 in een online omgeving. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste digitale beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op hier. Koop nu je entreekaartje met 1 euro korting.

Klik hier voor kaartjes met korting

 

 

 

 

Comments are closed.