Ontdek 6 routes langs topcafés en brouwerijen in de nieuwe biergids van Oost-Vlaanderen

Met de lancering van een toeristische Biergids zet Toerisme Oost-Vlaanderen de provincie verder in de kijker als top-bierbestemming. Fietsers en wandelaars worden getrakteerd op 6 nieuwe lusvormige routes, actuele informatie over alle Oost-Vlaamse brouwerijen en bierstijlen, en de beste toogtips van notoire bierkenners. De gesmaakte campagne Plan Bier krijgt zo de ideale kroon op de fles.

 

 

Oost-Vlaanderen bruist van het bier: vandaag telt de provincie liefst 30 brouwerijen, evenveel bierfirma’s en meer dan 1.000 cafés. Een indrukwekkend palmares met enorm veel potentieel voor nieuwe toeristische producten en toeristische belevingen, vond Toerisme Oost-Vlaanderen. Na diverse kleinere acties rond Oost-Vlaams bier, schakelde de provinciale toeristische organisatie in 2015 met de Plan Bier-campagne een versnelling hoger in haar toeristisch bierverhaal. Paradepaardjes waren de Plan Bier-kaarten voor de Vlaamse Ardennen, Scheldeland en het Waasland: drie aantrekkelijke routekaarten voor fietsers en wandelaars die zich graag een dagje (of weekendje) onderdompelen in de rijke Oost-Vlaamse biertraditie. Plan Bier werd een regelrechte hit: van alle kaarten gingen er bijna 78.000 exemplaren de deur uit, en ook de bijhorende campagnewebsite www.planbier.be wordt druk bezocht.

“Ons vermoeden dat de eeuwenoude Oost-Vlaamse biercultuur een perfecte match zou zijn met toerisme, klopte helemaal”, zegt Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. “Bier is ook zoveel meer dan een brouwsel. Het is de passie van onze brouwmeesters, de historische verhalen, de authentieke sfeer van de typische biercafés. Het maakt deel uit van de streek, de traditie. Het brengt mensen samen. Niet voor niets erkende UNESCO de Belgische biercultuur recent als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.”

 

 

Alle bierwalhalla’s in één gids

De schat aan informatie die Toerisme Oost-Vlaanderen de voorbije jaren voor Plan Bier verzamelde, werd nu gebundeld én verrijkt in een aantrekkelijke toeristische Biergids voor de héle provincie. Dus ook met Gent, het Meetjesland en de Leiestreek erbij. “Toeristen kunnen met vijf fietsroutes en één wandelroute zowat alle brouwers en een aantal van onze gezelligste bierkroegen afschuimen”, zegt gedeputeerde Couckuyt. Omdat we een up-to-date gids wilden maken, tippen we ook de allernieuwste niet te missen bieradressen, want ons bierlandschap is voortdurend in beweging. Daarnaast is er ook plaats voor de verhalen àchter onze streekbieren en voor deskundige uitleg én extra toogtips van echte bierkenners. Wat deze gids onderscheidt van alle andere, is dat elke route een uitdrukbaar bierkaartje met knooppunten heeft gekregen, een leuke gimmick die toeristen op het juiste pad houdt, ook zonder pocket in de hand. ”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.