Barcelona wacht op jou

De dagen worden langer en we mogen weer een uurtje langer op straat blijven. Dat voelt bijna als een bevrijding. Het zou helemaal een feest zijn als we weer op reis mogen gaan. Bijvoorbeeld voor een veilige trip het vliegtuig naar de Europese cultuurhoofdstad Barcelona. Barcelona is een campagne begonnen om digital nomads een aantal maanden vanuit de Catalaanse hoofdstad te laten wonen en werken.

Barcelona in het avondlicht

Werken en leven in Barcelona

Elke dag met je laptop en of iPad een aantal uren je Zoom-meetings afwerken terwijl je nipt van een geurende cortado. De Barista, met mondkapje, is blij met jou als klant en terwijl je over de Rambla loopt voel je de vrijheid. De Zoom meeting komt eraan maar eerst even me-time en genieten van de gebouwen van Gaudí en de musea in je opnemen waar je later vandaag een bezoek aan wilt brengen.

Haal je dagelijkse cafeïne shot bij News & Coffee en pak direct een goed magazine mee

 

 

Door een nieuw programma van Turisme de Barcelona met ondersteuning van de Barcelona Provincial Council is het mogelijk geworden om je voor korte tijd in Barcelona te vestigen. Dit Barcelona Workation programma richt zich specifiek op de zogenaamde “remote workers” die op afstand kunnen werken. Dat kunnen zowel werknemers als zelfstandige ondernemers en ZZP’ers zijn. Maar het kunnen net zo goed families zijn die de mogelijkheid hebben om zich tijdelijk in Barcelona te vestigen. Het programma zal vooral Millennials tussen de 20 en 40 jaar aanspreken.

Boekenwinkel met de nieuwste magazines

Ervaring

Er worden 2 soorten ervaringen geboden aan deze groep. Zodat zoveel mogelijk professionals zich aangesproken voelen het Barcelona Workation programma te gaan volgen.

  • Een Rural experience op het platteland of dicht bij de zee
  • Een Urban experience in de stad zelf

Met de slogan “Move your desk. Change your Life” en de speciale hashtag #workfromBarcelona wordt op 4 gebieden zekerheid geboden aan de personen die nog twijfelen of deze stad wel de juiste keuze is in deze tijd.

Verse vis

Goede voorzieningen

Een speciaal accommodatie platform is opgezet zodat je een keuze kan maken uit hotels die passen bij de wensen van professionals en digital nomads. Dat zijn hotels met goede voorzieningen zoals snelle WiFi, catering, en accommodaties die bewezen hebben zich aan alle veiligheidsprotocollen te houden wat betreft corona. De voorzieningen in de stad zijn ook goed te noemen. Barcelona biedt op veel plekken 4G & 5G internet, publiek gratis toegankelijk WiFi, veilig openbaar vervoer en een ruime keuze uit taxi’s.

Als 2e is er een medische verzekering voor elke deelnemer van het #workfromBarcelona programma. Een tijdelijke verzekering met gratis assistentie in het gekozen hotel waar je verblijft en internationale gezondheidsondersteuning in het ziekenhuis Hospital Quirónsalud Barcelona. Mocht je iets krijgen tijdens je verblijf dan kun je er zeker van zijn dat je in het Engels met de medische staf kunt communiceren.

 

 

Ook krijgen de deelnemers aan dit programma een unieke Barcelona Workation Card. Met deze kaart gaan de deuren open van 25 musea in heel Barcelona, gedurende 6 maanden.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Barcelona tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Barcelona plattegrond bij.

 

 

Tot slot zijn er speciale afspraken gemaakt met clubs, sportfaciliteiten, co-working mogelijkheden en transport. Zodat je al het goede uit je tijd in Barcelona kunt halen

Vlieg voordelig naar Barcelona

Er is gelukkig weer een keuze aan tijden dat je naar Barcelona kunt vliegen. Ook kun je kiezen of je wilt vertrekken vanaf Schiphol, Eindhoven Airport of Rotterdam The Hague Airport. Het enige dat jij nog hoeft doen is je creditcard of bankpas pakken en die vliegtickets kopen. Met de tickets Barcelona op zak kan jouw digital nomad avontuur in de stad van Antoni Gaudí beginnen. Bouw je internationale netwerk uit, proef de cultuur en de Spaanse keuken en voel je vrij in Barcelona deze lente!

Zonnig en tropisch warm in Barcelona

Het strand van Barcelona

 

 

 

 

 

Comments are closed.