Vraag naar vliegtickets voor de zomervakantie verdubbeld

Het aantal geboekte vliegtickets voor de zomervakantie is de afgelopen weken verdubbeld ten opzichte van de twee weken ervoor. Opvallend: op de dag van de laatste coronapersconferentie (maandag 8 maart 2021) werden er de meeste tickets voor de zomervakantie geboekt van 2021.

Dit blijkt uit data van Vliegtickets.nl. In week 8 en 9 van 2021 (22-2 t/m 7-03) bedroeg de stijging bijna 140% ten opzichte van de twee weken ervoor. De vijf populairste bestemmingen voor de zomervakantie zijn, vooralsnog, Málaga, Barcelona, Ibiza, Faro en Gerona.

 

 

Sander van Veen, manager Marketing & Yield: “Zoals we de afgelopen maanden steeds hebben kunnen zien, is dat Nederlanders weer willen reizen zodra het kan. Nu het vaccinatieprogramma loopt en er verdere versoepelingen verwacht worden, zien wij dat direct terug in het boekingsgedrag.

 

 

De stijgende lijn in het aantal boekingen voor de zomervakantie is duidelijk te zien en we verwachten dat die zich de komende periode ook door zal zetten.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.