Meer perspectief voor vakanties: Wie slim kiest, verkleint de kans op annulering

Nederland staat te popelen om weer “terug naar normaal” te gaan. In de laatste persconferentie schetsten Mark Rutte en Hugo de Jonge perspectief voor de zomervakantie en zelfs voor de meivakantie. Reiswebsite TravelHunter geeft tips om de kans dat je geboekte reis ook daadwerkelijk doorgaat te vergroten.

Boek vooruit

Hoe verder je vooruit boekt, hoe groter de kans dat je vakantie doorgaat. Vorige week maakte Hugo de Jonge al bekend dat alle Nederlandse volwassenen die dat willen voor 1 juli tenminste één coronaprik hebben gekregen. In de zomervakantie zal er dan ook hoogstwaarschijnlijk meer mogelijk zijn.

Boek je een reis met vertrekdatum na 1 juli dan wordt het steeds aannemelijker dat je reis door kan gaan. Ga je eerder op vakantie, dan geldt hoe later de vertrekdatum, hoe kleiner de kans dat de reis geannuleerd wordt wegens COVID-19. Het negatieve reisadvies is met twee weken verlengd, dus kies voor vliegreizen in ieder geval een vertrekdatum na 15 april.

Pas je bestemming aan op de vertrekdatum

Kies je bestemming op basis van de datum waarop je van plan bent te reizen. Als we kijken naar vorig jaar zomer, dan gingen eerst de vakantieparken in eigen land open en daarna een aantal Europese landen. Buiten Europa had alleen Caribisch Nederland code geel.

 

 

Wil je nog voor 15 april weg, kijk dan vooral naar hotels en parken in Nederland. Daarna zijn, afhankelijk van het aantal besmettingen, andere bestemmingen ook weer mogelijk. Ga je in het najaar op vakantie, dan is een verre reis wellicht zelfs weer een optie.

 

 

Check de huidige situatie van vakantiebestemmingen

Los van de verwachte volgorde van versoepelingen, zijn er ook een aantal andere factoren die de kans groter maken dat een bestemming weer snel toegankelijk wordt voor toeristen. Zo is het voor eilanden makkelijker om alle inkomende reizigers te testen en zijn sommige landen nu al klaar om toeristen te ontvangen. De horeca op Curaçao is bijvoorbeeld alweer open tot 21.00 uur en sinds 2 maart zijn de terrassen bij bars en restaurants op de Balearen (waar de eilanden Mallorca en Ibiza onder vallen) weer open. Dit kan natuurlijk de komende tijd nog veranderen, maar het geeft wel iets aan over de situatie op deze bestemmingen.

Boek met flexibele voorwaarden

En tot slot, als je nu een vakantie boekt, boek deze dan bij een reisorganisatie met flexibele annuleringsvoorwaarden. Zo kun je je vakantie altijd annuleren of omboeken naar een bestemming die wél open is of je reis naar een later moment verschuiven. Zo gaat de geboekte reis misschien niet door, maar kun je alsnog op vakantie zonder extra geld kwijt te zijn. Voorpret is een belangrijk onderdeel van de vakantie, en zeker in deze tijden geeft het weer wat om naar uit kijken!

 

 

 

 

 

Comments are closed.