Reislust neemt onder Nederlanders toe

Het reissentiment onder reizigers neemt enorm toe, zo blijkt uit de grote interesse in de Online Reisbeurs die gister is georganiseerd. Het online evenement trok duizenden bezoekers die online reisinspiratie hebben opgedaan. Vooral reizen naar Europese bestemmingen zoals Griekenland, Kroatië en Scandinavië zijn op dit moment populair.

Daar komt bij dat mensen vooral actieve reizen willen maken. Riksja Travel, initiatiefnemer van de Online Reisbeurs, ziet een groei van 50% aan reisaanvragen ten opzichte van december 2020.

Niet stilzitten maar reizen

Mensen hebben behoefte aan actieve vakanties. “Door alle coronabeperkingen hebben mensen genoeg thuis op de bank gehangen. Tijd voor actie, zolang dat relaxed, gezond en veilig kan. Rondreizen binnen Europa zijn in trek’’, aldus Fenny Koppen CEO van Riksja Travel. Ondanks de wens voor actieve rondreizen, geven reizigers wél aan op zoek te zijn naar rust en plekken weg van de massa. Dit verklaart meteen de toename in de aanvragen op natuurreizen. Reizen waarbij je naar relatief rustige bestemmingen gaat, met veel natuur en slaapt in kleinschalige hotels. ‘’Corona zal zeker dit jaar nog een onderdeel zijn van de samenleving. Mensen geven aan drukke plekken te willen mijden’’, aldus Koppen.

Op de Online Reisbeurs was te zien dat binnen Europa natuurbestemmingen populairder worden. Zo was er veel vraag naar IJsland, Scandinavië, Kroatië en Griekenland. Van de verre bestemmingen sprongen Costa Rica en Namibië er in positieve zin uit.

Ook Bert Sitters, journalist verbonden aan Verkeersbureaus.info, gaf een lezing over het Fietsrondje van de Maand voor tientallen geïnteresseerde fietsers. Dit fietsrondje is uitgezet in Nederland in Groningen.

Reizigers-onderzoek: onder welke voorwaarden willen mensen weer reizen?

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het negatieve reisadvies verlengd tot half april om daarna weer grenzen te openen, maar wel met een quarantaineverplichting van 5 dagen.

 

 

De voorwaarden voor mensen om weer op reis te gaan is door Riksja Travel uitgevraagd met een grootschalig reizigers-onderzoek in de afgelopen week. Zo blijkt dat de verandering qua reisadvies veel effect heeft op de reisbereidheid. 44% van de reizigers wil met beperkte risico’s gewoon op reis.

 

 

De cijfers laten zien dat meer dan 50% van de reizigers quarantaine na terugkomst acceptabel vindt. Ook zijn flexibele reisvoorwaarden zeer belangrijk geworden voor reizigers en medebepalend voor het wel of niet boeken van een vakantie voor deze zomer. Koppen: “Bij Riksja hanteren we ook flexibele voorwaarden, om reizigers tegemoet te komen. Dit vindt men belangrijk, net als de veiligheid van het boeken bij een gerenommeerd reisbedrijf. We zijn blij dat we weer perspectief hebben op een ‘gewone’ zomer na een heel moeilijk jaar.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.