Dit zijn de mooiste plekken voor een huwelijksaanzoek

In een traditionele vissershut aan zee, tijdens een prachtige zonsondergang of met een origineel ijs-o-gram: op één knie en een indrukwekkende ring-met-steen voldoen al tijden niet meer voor een spectaculair aanzoek. Een romantische locatie moet de absolute kroon op het speciale moment zijn. Van de Franse Atlantische kust via Zweeds Lapland en Aruba naar de Filipijnen – op deze mooie en bijzondere plaatsen laat de Vraag der Vragen zich ultiem stellen.

“Très charmant”: aanzoek aan de Atlantische Oceaan

Het dorp Port-des-Barques bij de stad Rochefort heeft als bijnaam het “Schiereiland van de Oesterkwekers”. Kenmerkend voor dit deel van de Atlantische kust – de Charente Maritime – zijn de zogenaamde ‘carrelets’, traditionele vissershutten op palen. Met hun lange steigers en vierkante visnetten, stralen ze op en top romantiek uit. Verspreid langs de kust vind je zo’n 400 van dit soort bijzondere plekken. Weg van de massa, alleen jullie twee… en als dan achter de hut de zon langzaam in de zee zakt, staat niets meer de Grote Vraag in de weg.

Caribische romantiek op Aruba

Wil je ook een ring om je vinger en dat je vriend eens vaart zet achter het stellen van de vraag? Boek dan een weekje voor jullie twee naar het Bucuti & Tara Beach Resort. Als je als hotel al jaren achtereen door TripAdvisor wordt uitgeroepen tot #1 Hotel voor Romantiek in het Caribisch gebied en #8 op dezelfde lijst maar dan wereldwijd, dan is dit dé place-to-be. En als jullie dan ’s avonds in je eigen cabana op het strand genieten van een privé diner tijdens de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt met het geluid van de ruisende zee op de achtergrond, dan weten we zeker dat ook vriendlief om is en met liefde in het zachte zand knielt om jou De Vraag te stellen.

Wenen: klassiek romantisch

Weinig steden zijn zo romantisch als Wenen. Samen slenteren door de grote parken, shoppen in kleine boetiekjes, een taartje eten bij één van de vele conditoreien en een ritje maken met het beroemde reuzenrad ‘het Prater’. Overnachten doe je in het sfeervolle Ruby Sofie. Dit hotel ligt in het centrum en is gebouwd in de voormalige Sofiensäle. Deze werd in 1838 geopend als badhuis, maar vanwege de geweldige akoestiek als door muzikanten als Johann Strauss, Franz Lizst, Falco en the Kinks ontdekt als ideale concertzaal. Na een uitgebreide verbouwing waarbij veel historische details in het interieur verwerkt zijn is Ruby Sofie een perfecte plek om jullie verloving te vieren!

Zweeds Lapland: hartverwarmend ijs-o-gram

Als je het ons vraagt, is er geen betere manier om je nieuwe reis als getrouwd stel te beginnen dan met een romantisch avontuur. Zweeds Lapland is één van de beste plaatsen ter wereld voor outdoor-liefhebbers die op zoek zijn naar een romantische en alternatieve huwelijksreis, of een bestemming om hun aanzoek te doen. En is er een beetje hulp nodig ‘to pop the question’? Bij het IceHotel kun je je eigen liefdesboodschap in een heus ijs-o-gram laten graveren en deze aan tafel of in je kamer als verrassing laten afleveren. Je zult eens zien hoe snel het ja-woord dan valt.

Filipijnen: schilderachtig en sereen

Vier het begin van jullie leven samen als man en vrouw in een schilderachtige en ongerepte omgeving die alleen de mooiste eilanden van de Filipijnen kunnen bieden. En of het nu in een baai bij de lagune is, omsloten door kalkstenen rotswanden of op een wit strand met zicht over de kalme golven en een schitterende zonsondergang… de Filipijnse archipel Palawan bestaat uit zo’n tweeduizend eilanden, waarvan een aantal de beste stranden ter wereld heeft. Logeer in één van de hotels die gebouwd zijn op palen tussen de kalkstenen riffen en vaar van hieruit met een bootje naar een afgelegen zandbank.

Ottawa: city love

Ben je er klaar voor om een episch aanzoek te plannen voor de liefde van je leven én je houdt van Canada? Neem dan je lief mee naar Ottawa. Canada’s hoofdstad blijkt vol te zitten met romantische plekken waar ‘taking the knee’ als vanzelf komt. Tijdens een romantische wandeling langs het Rideau kanaal. Of doe het ’s winters net als (toenmalig) Prins Willem Alexander tijdens een heerlijke schaatstocht. Huur een boot bij Dow’s Lake en peddel naar een stil plekje. Toch liever met je knie in het zand? Dan is het strand bij Mooney’s Bay Park thé place-to-be voor jou!

 

 

Go bigger in Texas

Je weet wat ze zeggen, “Everything’s Bigger in Texas!” en Texas aanzoeken zijn niet anders. Grote steden en weidse natuurgebieden – het zijn allemaal perfecte plaatsen om de vraag te stellen. Hoge gebouwen in Dallas, Houston en Austin die een spectaculair uitzicht over de stad beneden en de sterren boven bieden. Glooiende landschappen met wilde bloemen en wijngebieden in Texas Hill Country voor de liefhebbers van mooie wijnen. En Cowboy-lovers gaan naar de Wildcatter Ranch op zo’n 2 uur rijden westelijk van Dallas. Tijdens een paardrijdtocht, bij het kampvuur of ‘s avonds tijdens een wandeling onder de heldere sterrenhemel. Je kunt hier niet fout gaan!

 

 

Escape Campervans

Je weet al dat je de vraag wilt stellen tijdens een vakantie, maar het waar, hoe en wanneer moet nog ingevuld worden? Waarom ga je dan geen roadtrip maken door Amerika of Canada. Gezellig samen in unieke, bontbeschilderde campervan, ‘s nachts slapen in de daktent en overdag je eigen pad kiezen waarbij je ter plekke beslist of je links of rechts gaat. Avontuur ten top! En zeker weten dat er op enig moment tijdens de reis jullie ergens zijn waarbij je het gewoon weet. Dit is het! Het enige dat je dan nog hoeft te doen is door je knie zakken en het doosje tevoorschijn te halen. De vraag zelf rolt er dan vanzelf uit!

Porto: World of Wine

Chocola en port zijn een match made in heaven. En er is geen plek waar ze beter weten hoe het huwelijk tussen beide te vieren dan bij World of Wine in de Portugese stad Porto! World of Wine is een nieuwe culturele wijk in Porto die geheel gewijd is aan port én chocola. Je vindt hier niet alleen een aantal musea die uitleg geven over de geschiedenis en productie van beide maar natuurlijk ook volop gelegenheid om beide te proeven. Met uitzicht over de oude stad en de Douro is er geen heerlijker plek denkbaar om de liefde voor eten én voor elkaar te vieren!

 

 

 

 

 

Comments are closed.