Dit wordt de nieuwe vliegverbinding tussen Eindhoven en Bourgas

Wizz Air heeft aangekondigd dat het een nieuwe seizoensbasis zal openen aan de Zwarte Zee. Tussen 10 juni en 12 september 2021 zal de lagekostenmaatschappij een Airbus A320 baseren op de luchthaven van Bourgas in Bulgarije.

In juni zullen zeven nieuwe routes worden geopend. Een daarvan is een verbinding met Eindhoven. Bourgas is de 27ste WIZZ-bestemming vanuit Eindhoven en de derde naar Bulgarije (na Sofia en Varna).

Sinds 2005

Wizz Air is in Bulgarije actief sedert 2005. Intussen is de lagekostenmaatschappij marktleider in Bulgarije. Wizz Air heeft de voorbije 16 jaar bijna 19 miljoen passagiers van en naar Bulgarije vervoerd en gaat zijn activiteiten in dat land dus binnenkort nog verder uitbreiden. De nieuwe Airbus A320 zal ingezet worden op zeven nieuwe routes die Bourgas verbindt met Dortmund (Duitsland), Eindhoven, Kiev (Oekraïne), Liverpool (VK), Poznan (Polen), Tel Aviv (Israël) en Turku (Finland). Verwacht wordt dat de nieuwe verbindingen een flinke boost zullen geven aan de lokale economie en de toeristische sector.

 

 

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 34,99EUR** via de site van wizzair of via de mobiele app van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 136 Airbus A320- en A321-toestellen. De gemiddelde leeftijd van de vloot bedraagt 5,4 jaar. Wizz Airs CO2-uitstoot is de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr / km / passagier in 2019). Wizz Air heeft nog 268 vliegtuigorders uitstaan voor de ultramoderne Airbus A320neo-reeks. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk tegen 2030 haar ecologische voetafdruk per passagier met 30% verkleinen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.