Blijf veilig in Kroatië

Afgelopen week lanceerden de minister van Toerisme en Sport, Nikolina Brnjac, en de directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme, Kristjan Staničić, het project “Safe stay in Croatia”; een website waarop reizigers informatie kunnen vinden over een veilig verblijf in Kroatië gedurende de COVID-19 pandemie.

Safe Travel label

In 2020, tijdens het eerste jaar van de pandemie heeft Kroatië het internationale label ‘Safe Travel’, wat door de World Travel and Tourism Council (WTTC) wordt uitgegeven, mogen dragen. Hiermee werd Kroatië vorig jaar ook al erkend als een veilige reisbestemming tijdens de COVID-19 pandemie. Ook in 2021 is het zijn en blijven van een veilige bestemming voor haar bezoekers de hoogste prioriteit voor de Kroatische overheid. Door middel van het lanceren van een speciale website verwacht de Kroatische overheid een stimulans en hulpmiddel te bieden aan alle lokale belanghebbenden in de reisbranche – van benzinestations tot luchthavens en veerboten, evenals hotels, jachthavens, privé appartementen, musea en andere attracties – om te blijven voldoen aan de epidemiologische maatregelen die de Kroatische overheid heeft geimplementeerd.

 

Lees ook dit artikel: Wandelen op de Balkan

 

“Bij de voorbereidingen voor dit toeristische jaar, waarin onze maatschappij helaas nog steeds beheerst wordt door de pandemie, hebben we de veiligheid en gezondheid van onze medeburgers en gasten vooropgesteld. Het is een project waarbij het ministerie van Toerisme en Sport wordt gesteund door vooraanstaande toeristen- en beroepsverenigingen, welke gezamenlijk de Raad voor het Herstel en Ontwikkeling van Toerisme vormen, om het toeristische jaar van 2021 vorm te geven en het toeristisch aanbod verder te verbeteren. Meer dan 200.000 cateraars en dienstverleners in de toeristische sector hebben de voorgeschreven protocollen al geïmplementeerd. ”Belangrijk is om hieraan toe te voegen dat dit nationale ‘Safe Travel’ label beschikbaar is voor alle belanghebbenden in de toeristische branche”, aldus Nikolina Brnjac.

 

 

“We willen onze toekomstige gasten graag kennis laten maken met protocollaire en epidemiologische maatregelen die op alle niveau’s van het toerisme zijn geïmplementeerd om te zorgen voor een veilig en comfortabel verblijf in ons land “, zei Kristijan Staničić. De marketingactiviteiten worden uitgevoerd via verschillende online kanalen en sociale netwerken in verschillende Europese markten met gebruik van de hashtag #SafeStayInCroatia.

 

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Via de website safestayincroatia kunnen geïnteresseerden de organisaties in de toeristische sector met het label Safe stay in Croatia opzoeken, relevante informatie vinden over gezondheids- en veiligheidsprotocollen in zeven basiscategorieën, maar ook informatie over hoe te handelen in geval van verdenking van een COVID-19 besmetting.

“Gebruikers krijgen de mogelijkheid om hun feedback achter te laten via het formulier op de website, wat belangrijk is voor verdere ontwikkeling en verbetering van ons platform”, zei Brnjac. Hij nodigt alle geïnteresseerde deelnemers in de toeristische sector van harte uit om deel te nemen aan de campagne “Safe stay in Croatia” en zo bij te dragen aan de perceptie van Kroatië als een veilige bestemming.

 

 

 

 

 

Comments are closed.