Japan kleurt roze tijdens het Sakura seizoen

De lentes in Japan zijn meer dan magisch. Het land verandert letterlijk van kleur dankzij de kersen-, perziken- en pruimenbloesems, die gezamenlijk zorgen voor de meest prachtige plaatjes door heel Japan.

We vertellen je graag alles over deze kenmerkende roze bloemen, maak je kennis met speciale festivals en lees je meer over de leukste activiteiten. Droom weg bij de adembenemende landschappen en vul jouw bucketlist vast aan met deze niet te missen activiteiten voor je toekomstige reis naar Japan!

Maak kennis met de Japanse Sakura

Japanse Sakura, in Nederland ook wel kersenbloesem genoemd, is over de hele wereld bekend door haar zachtroze kleur. De Japanse Sakura markeert het eind van de koude winter en het begin van de lente. Ook staat het symbool voor ‘een nieuw begin’ – zo gaat bijvoorbeeld het schooljaar en fiscale jaar in april van start in Japan. Het iconische Cherry Blossom seizoen vindt doorgaans plaats van eind maart tot april, toch is het goed om te weten dat de volledige bloeiperiode eigenlijk uitgestrekt over 4 á 5 maanden. In januari is het subtropische Okinawa al aan de beurt en in mei vind je de pracht en praal van de bloesems op het meeste noordelijke eiland van Hokkaido!

Andere bloemen die je niet mag missen

Hoewel Japan het meest beroemd is om haar Sakura, raden we je aan ook zeker eens stil te staan bij de net zo mooie pruimen- en perzikenbloesems! De bloemen hiervan lijken op die van de Sakura door de roze kleur, toch bloeien ze op andere momenten. Dit maakt het een uitstekend alternatief om de drukte van de populaire Sakura spots te vermijden.

Tokyo

Shinjuku Gyoen National Garden, Chidori-ga-fuchi en de Meguro River zijn de meest pittoreske plekken om de bloesems te aanschouwen in de Japanse hoofdstad. Met meer dan 800 Sakura-bomen langs de oevers van de Meguro rivier die verlicht worden zo gauw het donker wordt, is dit een spektakel dat je niet mag missen.

Yamanashi

Arakurayama Sengen Park is nog zo’n plek die je hoe dan ook wilt bezoeken. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht op Mt. Fuji, dat volledig omgeven is door zachtroze bloeiende kersenbomen. Een kenmerkender beeld van Japan is er bijna niet!

 

Lees ook dit artikel: Lees meer over Japan

 

Okinawa

Dankzij het warme klimaat van Okinawa, is dit de plek waar je vanaf half januari tot half februari de eerste Sakura van het seizoen spot. Sakura in Okinawa verschilt van de soort op het vaste land van Japan. Zo hebben de bloemen een donkerdere kleur roze waardoor ze extra goed zichtbaar zijn op de bergen! De beste plek op het eiland om de bloemen te bezichtigen is bij de Nakijin Castle Ruins, dat tegelijkertijd de stempel UNESCO werelderfgoed draagt.

 

 

Nederland

Kersenbloesem wat dichterbij opzoeken? Dat kan! Ons eigen kikkerlandje heeft ook een bloesempark waar de Sakura ieder jaar vol in bloei staat. In het Japanse Park in het Amsterdamse Bos waan je je van eind maart tot begin april voor even in het land van de rijzende zon.

SUBTITEL

 

 

 

 

 

Comments are closed.