Deze 8 droomplekken in Centraal America moeten op je bucketlist

Inmiddels hebben 7 van de 8 Centraal Amerikaanse landen het het predicaat SAFE TRAVEL van de World Travel & Tourism Council ontvangen. De Safe Travel zegel is de eerste wereldwijde veiligheids-en hygiëne erkenning. Na een reeks van strikte protocollen hebben zij deze erkenning gekregen voor de verbeterde gezondheidsprotocollen die noodzakelijk zijn voor de veiligheid van de reizigers. Zet deze 8 droomplekken op je lijst.

Maya tempel in Belize

Maya tempel in Belize

Belize: Een Juweeltje om te ontdekken

Het is één van de minder bekende juwelen van Belize, de South Water Caye. Het heeft de mooiste tropische stranden van Belize. South Water Caye is een eiland wat 18 km ten oosten van Belize ligt. Alleen al om er te komen weet je dat je naar het paradijs gaat. Ideaal voor duikers want het ligt bij een prachtig koraalrif.

Costa Rica: voor de avontuurlijke reiziger

Costa Rica is het meest toeristisch ontwikkeld en biedt een veelzijdige pakket aan activiteiten aan. Niet voor niets is het hier PURA VIDA. Je kunt er eindeloos kayakken. Costa Rica is bekend om een rijke biodiversiteit zoals het vulkanische Reserve Forestal Coridillera. Hier kun je echt van alles ondernemen van op zoek naar de chocolade, nacht safari’s en trektochten door de jungle. Voor de verwende reiziger die denkt dat hij alles al heeft meegemaakt.

El Salvador: Op de top van een vulkaan

Los Volcanes National Park is een beschermd natuurgebied in El Salvador dat drie van de veertien vulkanen omvat die nog als relatief jong worden beschouwd, tussen de 2 miljoen en 250 jaar oud, van het Apaneca-Ilamatepec-gebergte. Het vulkanisch complex is de thuisbasis van de vulkanen van Santa Ana, Izalco en Cerro Verde, vanwaar reizigers een spectaculair uitzicht op de smaragdgroene lagune van de Santa Ana krater hebben. Dit is echt een super avontuur wat je in Europa niet zult vinden.

Guatemala: wonderen uit het verleden

Gebouwd door de Spanjaarden in de 17e eeuw om zichzelf te beschermen tegen de voortdurende aanvallen van de Engelse piraten die op de loer lagen in het Caribisch gebied. Het Fort van San Felipe de Lara is een nationaal historisch monument gelegen tussen de vegetatie aan de oevers van de Río Dulce. Dit verdedigingsfort vervulde naast de militaire functie ook de functie van gevangenis en douanecentrum. Het hele complex is in een zeer goede staat zodat je als het ware een teledeportatie ervaart.

 

 

Honduras: traditie en geschiedenis

Comayagua ligt in een uitgestrekte vallei met dezelfde naam, in het hart van het Amerikaanse continent en in het midden van het land. Het werd op 8 december 1537 als stad gesticht door kapitein Alonzo de Cáceres, namens Carlos I, koning van Spanje. In 1543 werd het omgedoopt tot Nueva Valladolid de Comayagua en was het de hoofdstad van de provincie Honduras tijdens de kolonie. Er worden hier prachtige tapijten geknoopt. Je kunt de vakmensen bewonderen om hun vaardigheden.

Nicaragua: imposante vergezichten

Met een indrukwekkend uitzicht vanwege de ligging op een van de hoogste heuvels in de regio Catarina, is het vanuit het gelijknamige uitzichtpunt mogelijk om de Laguna de Apoyo, El Charco de Tisma, het Grote Meer van Nicaragua, te observeren, de stad Granada, de Mombacho-vulkaan en de Sierra de Amerrisque in Chontales. De Koloniale kerk van Catarina, uit 1817 is een andere grote attractie. Dit soort vergezichten zijn een uitdagen voor de beeldschermogen, je doet je ogen er een plezier mee 🙂

 

 

Panamá: leven met een inheemse gemeenschap

Emberá Quera is een etnische gemeenschap die sinds 2007 is gevestigd aan de oevers van het Gatun-meer. Het is een dorp van de etnische groep Emberá dat bestaat uit mensen die afkomstig zijn uit Darién en andere gemeenschappen in de oostelijke sector van het stroomgebied van het Panamakanaal. De traditionele regering, geleid door een Nokó, zorgt voor sociaal welzijn, gezond samenleven en het behoud van de gebruiken en tradities van de cultuur die ze vertegenwoordigen. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan deze gemeenschap en kennis te maken met hun gebruiken en gewoontes. Dit is geen toneelstukje maar zo leven ze nog echt. Geniet ervan zolang het kan.

Panama kanaal - Pedro Miguel Sluizen

Pedro Miguel Sluizen in Panama

Dominicaanse Republiek: geniet van het landschap vanaf de grootste zipline in het Caribisch gebied

Ziplining of zipline is een leuke manier om te genieten van een panoramisch uitzicht over het land. In Samaná is het mogelijk om met z’n 2e te springen of tot 122 meter boven de heuvels van El Valle te gaan. Je kunt ook oefenen in Puerto Plata. In Punta Cana is de langste zipline in het Caribisch gebied in het Anamuya-gebergte, en in Scape Park wordt de zipline afgesloten met een duik in de Hoyo Azul, omgeven door regenwoud.

 

 

 

 

 

Comments are closed.